Kom ut Stefan, vi vill snacka lite med dig!

Bevare världen för Stefan Löfven och hans ”svenska modell”
av Jalle Horn
5 augusti 2019

https://www.svegot.se/2019/08/05/kom-ut-stefan-vi-vill-snacka-lite-med-dig/

Ett flertal grupper ska demonstrera mot regeringen den 20 september.

Genom en sådan massdemonstration vill grupperna ställa makthavarna till svars för en usel politik på de flesta områden, ”systemfel” som de kallar det. Om grupperna ska få gehör för sina klagomål är det nog dags att skruva upp retoriken.

 

Bensinupproret 2.0, som kräver en sänkning av bensinpriset med flera kronor, har ställt in en planerad demonstration den 17 augusti för att satsa på något större. Under namnet Föreningen Uppror har man istället gaddat ihop sig med några andra grupper för en större demonstration den 20 september. De andra grupperna är hittills Inlandsupproret, Försäkringskassanupproret, Stöd våra sjuksköterskor och Din kommande pension, alla verksamma på bl.a. Facebook. Bland annat Samhällsnytt har rapporterat om det.

Bensinupproret demonstrerade den 31 maj och fick med sig några få hundra personer. De var dessutom på plats i Almedalen. Men några större framgångar har de inte nått, trots hundratusentals medlemmar och följare. De andra grupperna verkar mest vara diskussionsgrupper. Det är förstås bra att de alla nu gör gemensam sak och demonstrerar tillsammans. Men hur ska de göra för att inte gå samma öde till mötes som föreningen Vid Din Sida?

Samhällsnytt berättar hur föreningen, som kämpar för äldre hemlösa i Stockholm, marscherade till riksdagen för att överlämna en rejäl bunt namnunderskrifter. Väl där fick de stå ensamma. Ingen makthavare brydde sig om dem; statsministern lät hälsa att han var upptagen.

Hur ska Föreningen uppror gå till väga med våra arroganta sossar och miljöpartister? Finansminister Magdalena Andersson har ju kallat Bensinupproret för en samling skojare, som skapat falska facebookkonton för att framstå som en stor grupp. Föreningens medlemmar blev förstås sura, men har de gett svar på tal? Nej! Och redan från början gick föreningen lite på tomgång när de inte tordes genomföra diverse aktioner för att få lite gehör för sina krav.

Det här är innehåll från Svegot Plus.
För att ta del av hela artikeln måste du logga in eller lösa en prenumeration.


Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, , ,

2 svar

  1. När en regering inte längre vill ha en dialog med folket så är det på tiden att den avsätts. Men en sosse regering lämnar aldrig självmant eftersom de inte längre tjänar folket, lika lite som Ceaușescu tjänade Rumänien. Om du tjänar folket Löfven varför var du då med på Bilderbergsmöte med grabbarna?
    Politiska ledare som tjänar andra intressen än det svenska folket borde ställas inför en nytillträdd Riksrätt. ”””2013 Jacob Wallenberg, Carl Bildt (m), Anders Borg (m), Stefan Löfven (s), Börje Ekholm (vd Investor) Straffet jag vill se är strupstock utan byxor. Finns säkert någon regnbågsman mörk och grov som gärna passar på att känna dig lite närmare.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: