Svenskar får implantat i sina händer för att ersätta kontanter och kreditkort

A man receiving his implanted microchip in Stockholm, Sweden.

https://nypost.com/2019/07/14/swedish-people-are-getting-chip-implants-to-replace-cash-credit-cards/?utm_campaign=iosapp&utm_source=mail_app#

Har svenskarna blivit helt galna?

Tusentals människor i Sverige har futuristiska mikrochip implanterade i sin hud för att utföra dagliga aktiviteter och för att ersätta kreditkort och kontanter.

Mer än 4 000 personer har redan fått sci-fi-ish-chipsen, storleken på ett riskorn, införd i sina händer –  pionjärerna förutsäger att miljontals kommer snart att förena sig med dem, eftersom de hoppas kunna ta det globalt.

”Det är väldigt mycket ”Black Mirror”, säger den svenske forskaren Ben Libberton till New York Post. Den har likheten med tv-serierna som framhäver futuristiska scenarier.

De har särskilt fångats in för att göra det möjligt för ägarna att betala i butiker med ett enkelt handslag, en stor sak i ett framåtriktat land som går mot att eliminera pengar.

Image result for jowan osterlund chipMikrochipsen var banbrytande av den tidigare kroppspiercern Jowan Österlund, som kallar tekniken en ”moonshot” – och som berättade för tidningen Fortune – att han har blivit kontaktad av förhoppningsfulla investerare ”på alla kontinenter utom Antarktis.”

Related image

”Tekniken kommer att flytta in i kroppen”, berättade Biohax International grundare Mag. ”Jag är säker på det.”

Österlund insisterar på att tekniken är säker – men den har inte stoppat alarmklockorna från att ringa angående några farhågor – som kopplingen till en fördubbling av cyberkriminaliteten i landet under det senaste decenniet.

Libberton, en brittisk vetenskapsman stationerad i Sverige, lovordade de ”absolut spännande” potentiella hälsoeffekterna av exakta hälsomätningar som tagits inifrån kroppen.

”Problemet är vem äger denna data?” frågade han. ”Får jag ett brev från mitt försäkringsbolag som säger att premien har går upp innan jag vet om att jag är sjuk? Om jag använder chippet för att köpa lunch, gå till gymmet och gå till jobbet, kommer någon att ha all denna information om mig? Är den lagrad och är den säker? ”

Libberton tillade: ”Det handlar inte bara om chippet, utan integrationen med andra system och datadelning.”

Och han är rädd för att svenskarna inte tänker tillräckligt med tanke på de potentiella farorna.

”Folk har visat att de gillar att ge upp privatlivet för bekvämlighetens skull,” sa han. ”Chippet är väldigt bekvämt, så vi kan acceptera att våra data delas väldigt mycket innan vi känner till riskerna?”

Trenden sammanfaller med Sveriges marsch mot att bli kontantlöst, sedlar och mynt utgör bara 1 procent av Sveriges ekonomi. Samtidigt har landet sett en dramatisk minskning av vissa brott – med bara två bankrån i fjol jämfört med 110 år 2008.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, , ,

4 svar

 1. Ja, det gäller att göra sig fri från mobiltelefonen medan det går att lägga ifrån sig den. Sedan får man väl bli bohem ute i ödemarken.

  Gilla

 2. ‘Fördelarna’ används som svepskäl och nackdelarna nämns inte alls. (Precis som med bl.a. 5G) När politiker är med och driver ‘teknikutveckling’, så bör man dra öronen åt sig, med tanke på att de gång på gång avslöjats med att se till sitt ‘bästa’ och inte ägnar sig åt vad de har betalt för.

  Det har gjorts motsvarande försök med Bluetooth [Bt], med bl.a. argumentet ‘hitta din bortsprungna hund’ etc.. (Springer hunden bort i skogen, så lär det vara liten chans att den kommer i närheten av någon Bt-bestyckad utrustning, då tillåten räckvidd är max tio meter …) För att systemet skall kunna fungera, så förutsätts det att både ‘plats’ [eg. GPS] och Bt är ständigt påslagna i alla mobiler och surfplattor som har Bt. Detta betyder då att batteritiden för enheten minskar. Kostaden för att driva systemet välts över till del på mobil-/surfplatte-användaren. Ett relativt billigt sätt att övervaka var folk befinner sig. ‘Chipning’ är ingen större skillnad, mer än att den ‘alltid är med’. En mobil går alltid att lägga ifrån sig, även om allt fler får abstinens av att göra det. Det gör det hela lättare att kartlägga och fånga in systemkritiker …

  Fundera på varför det inte går att plocka ur batteriet i alla nya mobiler och surfplattor. Samsung skyllde detta på att användarna hela tiden tappade enheterna i backen/på golvet och batteriet föll ur som följd. Sanningen är att alla mobiltelefoner är fullt spårbara sedan GSM, så länge ett batteri är inkopplat och trots att enheten är avstängd. De går även bl.a. att slå på dem via mobilnätet samt att låsa helt (typ om de är klassade som stulna). Om inte batteriet går att plocka ur, så …

  All elektronik som har trådbunden eller trådlös kommunikation, speciellt över Internet, kan inte heller säkras upp helt mot olika slag av intrång och/eller attacker, illegala så väl som ‘legala’ … oavsett om någon ‘expert’ påstår annat. Finns det en ‘väg’ in …

  Gilla

 3. Det är ju så enkelt att sälja av sin och sina medmänniskors integritet för bekvämlighets skull!
  Moral och integritet är ju så enkelt nuförtiden då vi endast behöver luta oss tillbaka och ha tillit till att våra politiker och makthavare förtydligar för oss vad vi bör ha för moral och integritet för att passa in i denna nya underbara värld!!! Obs Ironi, för de som inte förstår

  Gilla

%d bloggare gillar detta: