Jeffrey Epstein arresterad för sexhandel med minderåriga

epstein
Miljardären och pedofilen Jeffrey Epstein arresterades för påstådd sex trafficking av dussintals minderåriga i New York och Florida mellan åren 2002 och 2005, och kommer att ställas inför domstol i New York på måndag, uppger tre brottsbekämpande källor.
Lördagens arrestering utförd av FBI-NYPD Crimes Against Children Task Force kommer ungefär 12 år efter att den 66-årige finansiären i huvudsak fick en knäpp på fingrarna för att han påståtts ha antastat dussintals flickor i Florida.
I mer än ett decennium har Epsteins påstådda våldtäkter på minderåriga varit föremål för rättegångar som väckts av offer, utredningar från lokala och federala myndigheter och genom artiklar i pressen. Men trots uppmärksamheten på hans påstådda sexbrott har hedgefonden lyckats undvika en meningsfull fängelsetid, än mindre federala anklagelser.
Den nya anklagelsen – som enligt två källor kommer att bli offentliga på måndag i Manhattans federala domstol – kommer att påstå att Epstein har sexuellt utnyttjat ett dussintals underåriga tjejer i ett nu känt system: betalat dem pengar för ”massage” och sedan antastat dem eller våldtagit dem sexuellt på sin herrgård i Upper East Side eller på hans palatsliknande bostad i Palm Beach. Epstein kommer att bli åtalad för ett antal sexhandelsfall med minderåriga och ett antal konspirationer för att engagerat sig i sexhandel med minderåriga, vilket skulle kunna ge honom bort emot högst 45 år. Ärenden kommer att behandlas och hanteras av Public Corruption Unit of the Southern District of New York, med hjälp av distriktets tjänstemän för människohandel och FBI.
Flera av miljardärens anställda och medarbetare påstods ha rekryterat flickorna för Epsteins våldtäkter, och några offer blev till sist rekryterare själva enligt brottsbekämpning. Flickorna var så unga som 14 år och Epstein visste att de var minderåriga, enligt uppgifter om anhållandet och anklagelsen som delades av två tjänstemän.
Image result for martin weinberg attorney

Martin Weinberg

Epsteins advokat Martin Weinberg ville inte kommentera när han nåddes av The Daily Beast på lördagskvällen. SDNY nekade också att kommentera.

”Det har varit en lång tid – det har varit för lång tid”, säger advokat David Boies, som representerar Epstein offer Virginia Roberts Giuffre och Sarah Ransome. ”Det är ett viktigt steg mot att få rättvisa för de många offren till herr Epsteins sexhandelsföretag.
”Vi hoppas att åklagare inte kommer att stanna vid herr Epstein eftersom det fanns många andra som deltog med honom och gjorde sexhandeln möjlig”, berättade han för Daily Beast.
Related image

Sarah Ransome

I en tid där #MeToo har fällt mäktiga män var Epsteins namn i stor utsträckning frånvarande från den nationella konversationen, tills Miami Herald publicerade en tredelad serie om hur hans rikedom, makt och inflytande skyddade honom från federalt åtal. I åratal har The Daily Beast rapporterat om Epsteins påstådda missbruk, och hans enkla fängelsestraff och mjuka behandling från U.S. Attorney’s Office, som i slutändan skrotade ett 53-sidigt åtal mot Epstein.

En tidigare version av Epsteins talan handlade om en 10-årig federal mening – innan hans stjärnspäckade advokater hotade med att gå till rättegång i ett fall där åklagare fruktade att det var omöjligt att vinna, delvis för att Epsteins team muddrade upp smuts på offren, inklusive sociala medier vars inlägg indikerade på droganvändning.
Image result for Zorro Ranch in Stanley, New Mexico
Under tiden flyttade finansiären bland sina hem i Palm Beach, New York City och Jungfruöarna, likväl till hans avskilda Zorro Ranch i Stanley, New Mexico, genom att transportera unga kvinnor på sin privata flygplan för att underlätta det sexuella övergreppet som har blivit okontrollerat av myndigheterna, säger hans påstådda offer.
I ett tillkännagivande planerat till måndagen förväntas FBI ge ett telefonnummer för andra offer att kontakta SDNY.
Related image

Maria Farmer

Så tidigt som år 2003 knäckte Vicky Wards Vanity Fair-profil Epsteins gåtfulla fasad och, som Ward noterade, avslöjade att ”han var definitivt inte vad han påstod sig vara”. Därefter kom anklagelser om sexuellt utnyttjande av ett offer, Maria Farmer, och hennes familj togs bort från Wards uppgifter efter att Epstein pressat tidningen.
Polisrazzian mot Epstein kommer bara månader efter att en federal domare beslöt att hans icke-åtalsavtal från år 2007 – var i hemlighet ihopkopplad med den tidigare amerikanska advokaten och nuvarande arbetssekreterare Alexander Acosta – för att ha kränkt federal lag genom att hållit Epsteins offer i mörkret. Under älskvärda avtal undvek Epstein federala åtal som kanske hade skickat honom i fängelse för livet. Han erkände sig istället skyldig till mindre statliga åtal i Palm Beach och tjänstgjorde 13 månader på en privat flygelbyggnad till ett fängelse, mestadels arbetsbaserat.
De påstådda offren, som anklagade regeringen för att bryta mot lagen om Crime Victims’ Rights Act, bad domstolen att upphäva Epsteins icke-åtalsavtal och krävde att de federala skulle hålla honom straffrättsligt ansvarig. NPA beviljade också Epsteins immunitet mot konspiratörer, som identifierades i dokumentet som ”inklusive men inte begränsade sig till Sarah Kellen, Adriana Ross, Lesley Groff och Nadia Marcinkova.”
Men i juni uppmanade åklagare för regeringen att domstolen upphävde överklagandet och sade att det kunde ”förorsaka oavsiktlig skada på många av” offren och äventyra penninguppgörelserna som mer än ett dussin av dem fick.
Related image

Paul Cassell

”Om dagens rapport är sann visar det bara att Epstein borde ha blivit åtalad av federala åklagare för 12 år sedan i Florida. Med sina pengar kunde Epstein köpa sig mer än ett decennium av förseningar inför rättsväsendet – men lyckligtvis kunde han inte skjuta upp rättvisan för evigt ”, säger advokat Paul Cassell, som representerar flera offer för Epstein i sin rättegång mot den federala regeringen.

”Medan New York åklagare försiktigt försöker hålla Epstein ansvarig kommer kampen att fortsätta för att tvinga federala åklagare i Florida att göra gemensam sak,” tillade Cassell i ett uttalande. ”Medan Epstein var chef för den internationella sexhandeln, kunde den konspirationen inte ha fungerat utan att många andra spelade sina roller. Jane Doe 1 och 2 fortsätter att kämpa för alla Epsteins medlöpare som hålls ansvariga i New York , Florida och någon annanstans där de begick dessa brott. ”
Epstein lämnade upplysningsvis värdefulla internetuppgifter till federala utredare i utbyte mot hans lindriga åtal. Det har spekulerats i om denna information kan ha varit relaterad till Bear Stearns chefernas påstådda brott till följd av 2008 års finanskris.
Image result for bear stearns bailout
Enligt en rapport från Page Six förlorade Epstein 57 miljoner dollar i Bear Stearns kollaps och var ett offer som identifierades som ”Major Investor No. 1” i anklagelsen från hedgefondsförvaltarna Ralph Cioffi och Matthew Tanin. (En federal jury frikände Cioffi och Tanin för värdepappersbedrägerier).
Men i mars 2019 rapporterade FOX Business att Epstein ”inte gav något meningsfullt samarbete för att ge sin relativt enkla åsikt angående hedgefondsfallet eller sannolikt varje annat fall knutet till finanskrisen.” Jack Goldberger, en av Epsteins advokater i Palm Beach kring fallen med sexbrott, berättade för FOX om Bear Stearns åtalet, ”Mr. Epstein berättade aldrig för någon av myndigheterna om detta ämne. Han var en mycket stor investerare. Inget mer eller mindre”.
En före detta federal åklagare i Bear Stearns-fallet svarade jakande. ”Slutsatsen är att jag inte vet  om Epstein samarbetat på något sätt i Bear Stearns fallet. Det fanns ingen anledning att använda honom ”, sade ex-åklagaren till FOX.

Epsteins offer

Related image

Ghislaine Maxwell

En gång mattelärare vid elitskolan Dalton School lämnade Jeffrey Epstein skolan för Bear Stearns innan han startade sin eget firma, J. Epstein & Co., som förmodligen bara lyckades med miljonärernas förmögenheter. Les Wexner, ordförande för Limited Brands, är hans enda kända klient. (I april 2019 kom en ny anklagare fram med att Epstein och hans påstådda madam Ghislaine Maxwell angrep henne vid Wexners Ohio-bostad på 1990-talet. Varken Epstein, Maxwell eller Wexner har kommenterat dessa påståenden).

Epsteins ekonomiska karriär har alltid blivit inkorporerad i ett mysterium.

Genom åren fakturerade Epstein sig själv som en berömd filantrop och lovade $ 30 miljoner för Harvard’s Program for Evolutionary Dynamics. Han minglade runt med en mängd kända ansikten, bland annat Donald Trump och Bill Clinton; Den senare reste med Epstein till Afrika för att ta itu med frågor om ekonomisk utveckling och AIDS.

I en 2002-profil i New York beskrev en kollega på Wall Streeter Epstein som en ”mystisk, gatsbyesque figur” som ”tycker om att folk tycker att han är väldigt rik” och ”odlar den här övertygelsen.” En annan framstående investerare tillade: ”Han berättade en gång att han hade 300 personer som arbetar för honom, och jag har också hört att han förvaltar Rockefeller-pengar. Men man vet aldrig. Det är som att titta på Wizard of Oz-det kan vara mindre än vad som ögat ser. ”

Image result for Jay Gatsby

Jay Gatsby

Vanity Fair 2003 jämförde Epstein också med den självgjorda Jay Gatsby. ”Handelns skrivbord verkar inte känna honom. Det är ett ovanligt djur som är stort nog för att inte lämna några fotavtryck i snön ”, berättade en insider för tidningen.

Under hans högflygande finansår påstod Epstein också en mörk hemlighet: hans utbredda missbruk av minderåriga flickor. Under 2005 lanserade Palm Beach-polisen en undersökning av Epstein efter att en 14-årig tjej berättade för polisen att en äldre man som heter ”Jeff” hade misshandlat henne vid sin bostad, en två våningar hög rosafärgad fastighet vid en återvändsgränd.

Myndigheterna skulle upptäcka en oroande tonårssexring där offren påstods betalas för att rekrytera andra unga tjejer för att tillhandahålla ”massage” inuti Epstein’s lya. Offren skulle ledas till Epsteins sovrum, och Epstein skulle komma in och beordra dem att ta klä av sig sina kläder, sade polisen. Finansiären skulle sedan överfalla dem – ibland tvinga dem till samlag med honom eller som en ung kvinna berättade, som han beskrivit som sin ”sexslav” – och betala dem $ 200 till $ 1 000 per besök, enligt domstolsdokument.

Related image

Sarah Kellen

Polisen säger att Epsteins massage bokades med hjälp av hans personliga assistenter, bland annat Sarah Kellen, som behöll en rolodex bestående av minderåriga flickor.

Men som The Daily Beast tidigare rapporterade, vägrade statens advokatkontor i Palm Beach att fullfölja seriösa anklagelser mot Epstein (endast ett fåtal åtal om grova förbrytelser för att begära prostitution) och hävdade att tjejerna inte var trovärdiga. Den lokala polischefen, Michael Reiter, anklagade åklagare för att ge Epstein specialbehandling och under 2006 hänvisades saken till FBI. I maj 2007 utarbetade USA:s advokatkontor i Miami en 53-sidig anklagelse mot Epstein, tillsammans med ett 82-sidigt åtalsunderlägg. Den sommaren arbetade Epsteins advokater med att riva upp ärendet och hävdade att Epstein inte var skyldig till några federala brott.

Epstein och de federala upprättade ett avtal utan åtal i september 2007. Utan att informera någon av offren beslutade de två sidorna att Epstein skulle åberopa sig skyldig till ett par statliga händelser (uppmaning till prostitution och upphandling av minderåriga för prostitution) och avstå från hans rätt att bestrida skadestånd, om offren beslöt att stämma honom för missbruket. Han gick också med på att betala för flickornas advokatkostnader.

NPA uppgav faktiskt att ”Förenta staterna, i samråd med och med förbehåll för godtyckligt godkännande av Epsteins råd, ska välja en advokatrepresentant för [offren], som skall betalas av Epstein.”

Image result for epsteins upper east side

Image result for Epsteins Upper East Side

Upper East Side

I en avsiktsförklaring från april 2019 sa en kvinna som heter Maria Farmer att hon träffade Epstein och Maxwell någon gång år 1995, vid en av Farmers konstutställningar i New York. År 1996 erbjöd Epstein henne ett jobb för att hjälpa honom att skaffa fram konst. Men enligt Farmer slutade hon istället att bemanna dörren vid Epsteins Upper East Side-fastigheten och administrerade ett register över hans besökare.

Image result for Alan Dershowitz,

Alan Dershowitz

Några av dessa besökare, hävdade Farmer , var minderåriga tjejer i skoluniformer som skulle ledas till ett sovrum på övervåningen för vad Maxwell kallade intervjuer för ”modelljobb”. Farmer såg Epsteins advokat och vän, Harvards lagprofessor Alan Dershowitz,på övervåningen där tjejerna var närvarande, vittnade hon under ed.

Dershowitz har förnekat Farmers anklagelser. ”Maria Farmer slutade jobba för Epstein innan jag någonsin träffade Epstein,” berättade Dershowitz för The Daily Beast. ”Det är en fullständig mened i vittnesmålet under ed. Det är helt uppgjort. För att hennes advokater ska lämna in dessa uppenbarliga menedliga förordningar väcker dessa allvarliga frågor om deras roll i det här fallet. ”

Related image

Leslie Wexners herrgård

Sommaren 1996 arrangerade Epstein så att Farmer arbetade på ett specialkonstprojekt på Leslie Wexners herrgård i New Albany, Ohio. Farmer och hennes två yngre bröder stannade på fastigheten vid den tiden.

Farmer hävdar att Maxwell och Epstein förgrep sig sexuellt på henne i Ohio-fastigheten och Wexners säkerhetsteam vägrade att låta henne gå. Hon sa att hon försökte ringa till sheriffens kontor men fick inget svar. Hennes pappa var tvungen att köra från Kentucky för att hjälpa henne.

När hon återvände till New York, besökte Farmer NYPD:s sjätte distrikt henne för att rapportera om Ohio-överfallet, men polisen där berättade för henne att hon skulle kontakta FBI. Farmer kallades till de federala, men de verkade inte vidta någon åtgärd, uppger hon i vittnesmålet.

Samtidigt hävdar Farmer att Epstein och Maxwell jagade hennes 15-årige syster, och skadade henne på Epsteins ranch i New Mexico. Epstein höll också hennes tvillingsysters hand i en New York-biograf, där han ”gned henne på ett sexuellt sätt utan min vetskap”, sa Farmer.

”Jag var rädd för Maxwell och Epstein och jag flyttade ett antal gånger för att försöka gömma mig för dem”, sade Farmer om det mäktiga parets påstådda hot mot henne och deras påstådda ansträngningar att sabotera hennes rykte inom konstvärlden.

En annan anklagare, Virginia Roberts Giuffre, har länge hävdat att Epstein och Maxwell våldtog mindre flickor över hela landet och utomlands, och att Epstein lånade ut sina offer till sina berömda vänner, däribland Dershowitz och prins Andrew.

Image result for mar-a-lago

Mar-a-Lago

Image result for Virginia Roberts Giuffre

Prins Andrew, Virginia Roberts Giuffre och Ghislaine Maxwell

Giuffre lämnade in en deklaration år 2015 som en del av Crime Victims’ Rights Act  och en detaljerad beskrivning av Epsteins påstådda sexring. Hon sa att hon träffade Epstein 1999 efter att Maxwell närmat sig henne under hennes sommarjobb på Mar-a-Lago. Hon var 15 år gammal då.

Dershowitz och prins Andrew förnekade kraftfullt Giuffers påståenden, och Buckingham Place släppte snabbt ett uttalande: ”Det är uttryckligen förnekat att HRH Duke of York hade någon form av sexuell kontakt eller relation med Virginia Roberts. Anklagelserna är falska och utan grund. ”

”Historien är helt klar,” berättade Dershowitz för BBC efter att Giuffers domstolsansökan gjort internationella rubriker. Han tillade: ”Min enda känsla är att hon ljugit om mig, som jag vet med absolut säkerhet att hon har det, man borde inte tro på någon annan.”

Maxwell har angivit att han erbjudit Giuffers yrkesutbildning i massage. Men när Giuffre anlände till Epsteins Palm Beach-hem, påstods hon vara tvungen till sexuell aktiviteter med miljardären och skulle ingå i hans stall.

Hon sa att när hon började ”jobba” för Epstein flög han henne till New York med sitt privata flygplan och smugglade henne in på sin Manhattan-fastighet. ”Jag var utbildad till att vara allt en man ville att jag skulle vara ”, säger Giuffre i förklaringen. ”Det var inte bara sexuella tjänster – de ville att jag skulle kunna tillgodose alla behoven hos de män som de skulle skicka mig till.”

Maxwell och Epstein påstod att Giuffre skulle uppmärksamma vad männen ville ha, så hon kunde anmäla sig till dem. Giuffre sa att hon reste med Epstein från 1999 till sommaren 2002, till deras hem i New York, New Mexico, USA Jungfruöarna och Paris, Frankrike.

”Jag hade ofta sex med honom på dessa ställen och även med de olika människorna han krävde att jag hade sex med,” sa Giuffre. ”Epstein betalade mig för många av dessa sexuella möten. Faktum är att mitt enda syfte för Epstein, Maxwell och deras vänner var att jag skulle användas för sex. ”

Image result for jean luc brunelI 2015 kallade Maxwell Giuffers påståendena för ”uppenbara lögner”, och Giuffre lämnade in ett åtal mot societen. Miami Herald och andra tidningar har begärt att amerikanska överklagandenämnden för andra kretsen, U.S. Court of Appeals for the Second Circuit, avvisar alla inlagor i det här fallet, som avgjordes 2017. Paul Cassell, en av Giuffers advokater, berättade för domstolen att om uppgifterna offentliggörs, ”kommer de att visa att Epstein och Maxwell hade trafficking-flickor till förmån för sina vänner, inklusive herr Dershowitz.”

I förra veckan bestämde sig domstolen för att lämna ut de hemligstämplade handlingarna (lista på besökare) i ärendet.

Epstein påstås ha tvingat Giuffre till att ha sex med prins Andrew minst tre gånger, inklusive under en orgie. (Domstolsansökan innehåller ett foto av ”Andy” som sätter armen runt Giuffers delvis nakna midja, medan Maxwell ler i bakgrunden).

Image result for jean luc brunel

Jean Luc Brunel

Giuffre sa att hon också var tvungen att ha sex med en annan Epstein-förtrogen Jean Luc Brunel, som leder modellagenturen MC2.

Brunel levererade till Epstein flickor så unga som 12 år, genom att locka med eftersträvande modelljobb, tjejer från fattiga länder eller med fattiga bakgrunder till Förenta staterna, påstår Giuffre. ”Jeffrey Epstein har berättat att han har sovit med över 1 000 av Brunels tjejer, och allt jag har sett bekräftar detta påstående, säger Giuffre.

(Brunel, förnekade i ett tidigare uttalande, att han var involverad ”i de handlingar som Jeffrey Epstein anklagas för” och sade ”Jag har utövat den yttersta etiska standarden under nästan 40 år”).

Giuffre berättade att hon äntligen flydde Epsteins missbruk efter att han skickat henne till Thailand för att lära sig thailändsk massage och för att rekrytera en annan ung tjej till sin påstådda sexring. I stället träffade Giuffre sin tillkommande man och flyttade till Australien.

Senare besökte två FBI-agenter från Florida år 2011 Giuffre för att diskutera Epstein. I en annan deklaration sade Giuffre att utredarna ”verkade som om de blivit blockerade från att göra vad de ville göra – jag trodde de skulle arrestera Epstein och hans mäktiga vänner för alla deras olagliga sexuella brott”.

År 2014 försökte Giuffre kontakta FBI igen för en uppdatering av Epstein-utredningen. ”Jag har aldrig kunnat ta reda på vem som var (och fortfarande) försöker stoppa ett åtal,” konstaterade Giuffre i förklaringen.

”Eftersom ingenting görs,” tillade Giuffre, ”får det mig att tro att Epstein hade rätt när han sa att han hade så många människor på fickan. Kanske hjälper dessa människor honom fortfarande  från att bli åtalad för vad han gjorde mot mig.

”Rättssystemet verkar inte reagera på offren i det här fallet. De verkar gynna dem som har mest pengar, makt och inflytande. ”Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , , , ,

%d bloggare gillar detta: