Anmälan mot den ryggradslösa och handlingsförlamade Skolinspektionen

Av Olle Ljungbeck
2019-06-19

 

Jag polisanmäler härmed Skolinspektionen för att den låter Römosseskolan fortsätta att misshandla barn. Denna misshandel har pågått i flera års tid och Skolinspektionen har visserligen anmärkt på detta men låtit skolan fortsätta med upprepande av kränkningarna mot barnen. Hur många barn skall vi tillåta bli förstörda för livet innan skolans tillstånd dras in? Det är en stor skam och ett fruktansvärt våld mot barnen utan att något görs.

Jag kräver att Skolinspektionen åläggs att stänga skolan men också att ny ledning för skolinspektionen snarast tillsätts.

Olle Ljungbeck

Skolinspektionen utreder den muslimska skolan

Publicerad 

Under torsdagen avslöjade Expressen att en ledande person vid en muslimsk friskola i Västsverige frihetsberövats av Säpo. Den aktuella skolan har flera gånger tidigare kritiserats av Skolinspektionen, bland annat för religiösa inslag i undervisningen.

– Vi känner till att Säpo har frihetsberövat en person med anknytning till skolan. Vi har varit kontakt med skolan och vi gör vad vi kan för att få veta vad som har hänt, säger Johan Kylenfelt, jurist på Skolinspektionen.

Skolinspektionen har tidigare upptäckt brister i skolans verksamhet, så som religiösa inslag i undervisningen och det har saknats undervisning i sex och samlevnad. Dessa brister bedöms vara åtgärdade. Sedan årsskiftet pågår en annan tillsyn.

– Vi har ett ärende på skolan, en så kallad ägare- och ledningsprövning där huvudmannens lämplighet att driva friskoleverksamhet bedöms. Nu får vi analysera om detta kan påverka det här ärendet, säger Johan Kylenfelt.

Vad kan ni göra utöver det?

– Vi kollar så att skolan följer skollagen. Elever skall inte utsättas för otillbörlig påverkan. Vi har tidigare kollat skolans värdegrundsarbete och vid en oanmäld tillsyn så fanns det brister men vid uppföljningen så hade det blivit bättre, säger Johan Kylenfelt.

Kan ni stänga skolan?

– Vi kan återkalla tillståndet och stänga skolan om det blir nödvändigt.

Säpo har slagit till mot ledare för muslimsk friskola

Publicerad 
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/sopo-har-slagit-till-mot-frontfigur-for-muslimsk-friskola

På torsdagsförmiddagen avslöjade Expressen att en person i ledningen på en muslimsk friskola i Västsverige har frihetsberövats av Säpo. På vilka grunder personen har gripits är ännu oklart, men i skolan pågår undervisningen som vanligt.
– Vårt arbete fortgår som vanligt, säger en av rektorerna på friskolan till SVT Nyheter Väst.

En person i ledningen på en muslimsk friskola i Västsverige ska sedan ett par dagar vara frihetsberövad av Säkerhetspolisen (Säpo). Enligt Expressen är han den femte personen inom islamistiska miljöer i Sverige som frihetsberövats av Säpo på kort tid.

SVT har tidigare berättat om Gävleimamen Abo Raad som sitter frihetsberövadsedan en tid tillbaka. Imamen har i flera granskningar som Gefle Dagblad gjort, pekats ut som en strikt salafistisk imam. Abo Raad har bott i Sverige i över 20 år och sökt svenskt medborgarskap två gånger men fått avslag båda gångerna.

Även i Umeå har en religiös ledare tagits i förvar, en man som har kopplingar till Gävleimamen.

”Påverkar inte skolan”

I Västsverige kan den aktuella skolan bekräfta att Säpo hämtat in en person ur skolans ledning. Enligt en av rektorerna pågår undervisningen som vanligt.

– Det här påverkar inte skolan. Allt rullar på, säger en av rektorerna till SVT Nyheter Väst.

Men påverkar det inte skolan att en person i ledningsgruppen är gripen av Säpo?

– Inte i vår dagliga verksamhet. Jag tycker att jag svarat tillräckligt nu och har inget mer att säga.

SVT har även pratat med advokat Lars-Erik Olsson, som tidigare företrätt personen:

– Vi har inte haft någon kontakt nu, och jag vet heller inte om hen har möjlighet att kontakta mig. Men jag ska försöka höra av mig i stället, säger Lars-Erik Olsson och fortsätter:

– Det krävs inte mycket för att man ska bli utpekad när man är muslim.

Säpo vill inte kommentera

Säkerhetspolisen vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

– Vi kommenterar aldrig enskilda personer när det gäller vårt underrättelsearbete, säger Gabriel Wernstedt, pressekreterare på Säpo.

Flera imamer har tagits i förvar den senaste tiden, kan du säga något om det?

– Nej, jag kan inte säga något generellt om utpekade individer.

 Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, ,

2 svar

%d bloggare gillar detta: