Brendan O’Neill om Greta Thunberg

The episode can be heard here!

Aron Flam

Brendan O’Neill spydde galla genom att kritisera Sveriges Gud, den utsända profeten Greta Thunberg. Jag tror, att ordet ”galla” är motiverat trots att det är lite rasistiskt mot fransmännen. Han var ett så tydligt exempel på detta klimatkätteri, att jag var tvungen att resa till London för att möta honom och fråga honom om hans avskyvärda heterodoxiska handling. (klicka här för att lyssna till intervjun).
Trots att den svenska kronan faller som om den befinner sig på ett HALO-dyk utan fallskärm, eller som Financial Times säger, att den är ”den sämsta stora valutan i världen hittills i år”. Den har sjunkit med 8 procent mot dollarn och mer än 5,5 mot euron, vilken är det viktigaste riktmärket.
Nedgången för Sveriges ”moraliska superkraft” är som en tågkrasch i slow motion. Eftersom socialdemokratin misslyckas på alla fronter har vänstern i Sverige inte längre några argument. Alla de större samhällstekniska programmen är fel på en jämförbar skala där endast förnekelse är ett misslyckande.
Invandring, terrorism, rättvisa, polis, skola, genus ”vetenskap” som det kallas här, producerar dåliga resultat, om inte motsatsen med avsikt.. Det enda stället som blir kvar för de jämlikhetskämpande kollektivisterna är att använda sig av  Gaias kyrka. Hoppas att komplexiteten i frågan om människans dödlighet kommer att utgöra en sköld för ren tro mot de otrogna som tycks växa i antal. 500 000 svenskar har anslutit sig på Facebook för att protestera mot högre bränslepriser.
Att åka till London är plötsligt ganska lyxigt, även om man bara äter pizza. Men det är värt det, inte bara för att Brendans opinionsdel uppenbarligen hade upprört många människor. Inte bara inom Sverige utan i England och överallt. Mestadels, för att det är trevligt att prata med Brendan.
Jag spelar in denna introduktion några veckor efter att artikeln publicerades och en  eller två veckor efter att jag hade besökt London, så det finns två viktiga saker du behöver känna till om Sverige innan du hör vårt samtal. Låt dig tänka, att jag bara häller bensin på Brendans mentala eld och eldar på ett hat mot ett barn. De är i viss mån kopplade till fenomenet Greta Thunberg.
Related image
Julian Assange och Anna Ardin
För det första har Sverige öppnat målet mot Julian Assange. Sverige har varit en stygg liten socialdemokrati och hjälpt Förenta staterna med att åtala Julian Assange. Detta skulle kanske få resten av världen att glömma att Sverige aktivt har arbetat mot västerländska intressen och att det är en ekonomi i fritt fall. Mycket på grund av dessa politiska områden som helt märkligt sträcker sig allt ifrån finansieringen av islamism, migration, terrorism, narkotikapolitik till att sprida genusvetenskap. Om du tror att jag låter galen när ett av de påstådda offren – Anna Ardin – vars ärende inte kommer att öppnas igen eftersom gränsen för statliga begränsningar har passerat sedan Julian Assange arresterades av brittiska myndigheter. Sedan har hon blivit diakon och nu är det dags för henne att beskriva sig själv på Twitter som en ”radikal reformist” som ”kämpar mot kyriaki” till förmån för frihet, klimat, djurens rättigheter och feminism.

Vilket låter harmlöst nog, tills du vet att Kyriaki definieras som ”En nybildning” myntad av Elisabeth Schussler Fiorenza och härledd från de grekiska orden för” herre ”eller” mästare ”(kyrios) och för ”att styra eller dominera ”(archein) som syftar på att omdefiniera den analytiska kategorin för patriarki vad det gäller multiplikativa skärande strukturer av dominans … Kyriarki är bäst teoretiskt beskrivet som ett komplext pyramidsystem bestående av korsande multiplikativa sociala strukturer av överordnande och underordnande, styrande och förtryck.”

 

I grund och botten är den en ideologi som förvandlar din verklighet till  Tjänstemannens saga med tjänstemän och ”Befälhavare”. Och även om det kan låta godartat tills du inser att i praktiken, utsträckt tillräckligt långt, betyder det att du måste döda alla katter, eftersom de förtrycker möss och alla möss eftersom de förtrycker osten och så vidare tills allt är borta.

Image result for Tro & Solidaritet-rörelsen,           broderskapsrorelsen.jpg

Man kan aldrig veta vad som hänt mellan två personer, men hennes ideologi och långa verksamhet inom en liten grupp sextremister som kallar sig ”feminister” här i Sverige gör hennes anklagelse misstänkt. Jag vet att det måste låta extremt hårt, men hon är dessutom medlem i styrelsen för de svenska kristna socialdemokraterna Tro & Solidaritet-rörelsen, som tidigare gick under benämningen ”broderskapet”. Vilket är ironiskt, eftersom de har arbetat med och bidragit till att finansiera tillväxten av det Muslimska Brödraskapet både i Sverige och i Europa under minst tre årtionden nu. Namnförändringen föreslogs när de öppnade upp sig för fler trosinriktningar än kristendomen, vilket de gjorde bara för att släppa in medlemmar av det Muslimska Brödraskapet i Sverige. Det är en kraftfull och inflytelserik grupp inom det socialdemokratiska partiet och har så varit under en mycket lång tid. Personligen tycker jag att Anna Ardin är allvarligt rubbad.

profet

Anna Ardin skrev ett upprop i Kyrkans tidning den 24 april i år (2019) där hon proklamerar Greta som en Guds profet på jorden. Anna Ardin och Joakim Kroksson, som är en miljöcertifierare för kyrkan (vad är det för något?) skriver att ”Vi vill hävda att Sverige har en aktiv profet just nu. Hennes namn är Greta Thunberg och är helt jämförbar med Bibelns profeter”.

Sedan listar de jämförelserna och lägger till att ”Greta har Aspbergers och ser världen” i svart och vitt ”, som hon själv har sagt. Det ger henne andra ögon än många andra av oss”. De drar slutsatsen att ”hela poängen med en profet och syftet med denna artikel är att aldrig dyrka individen, för att inte prisa Greta, det är meningen att vi måste lyssna till meddelandet, eftersom meddelandet kommer från Gud. Det krävs en radikal omvandling till ett fossilfritt liv och samhälle. ”

Dessa är inte sekulära argument. De är religiösa argument och borde vara helt oacceptabla inom den offentliga debatten. De är också spritt språngande galna. De är inte Gretas argument. Det är inte heller så att hon har fördömt påståendet, och inte heller laget runt omkring henne.

Dessa fakta kan vara bra för dig att ta med dig i denna konversation med Brendan.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, , , , , ,

11 svar

 1. Hello to every body, it’s my first go to see of this webpage;
  this weblog consists of remarkable and really fine stuff
  in support of visitors.

  Gilla

 2. Woah! I’m really loving the template/theme of this website.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to get that ”perfect balance”
  between user friendliness and visual appearance. I must say you’ve
  done a amazing job with this. In addition, the blog loads
  extremely quick for me on Internet explorer.

  Superb Blog!

  Gilla

 3. Very nice write-up. I definitely love this website.

  Stick with it!

  Gilla

Trackbackar

 1. Homepage
%d bloggare gillar detta: