Lördagsintervju 47 – Lars Enarson om vänsterpolitikens intåg i kyrkan

Lars Enarson inleder med att konstatera att socialismen är oförenlig med det kristna budskapet genom att socialismen är en ateistisk ideologi.

Han går vidare och förklarar att begreppet ”vänster” kommer från parlamentet efter den franska revolutionen då socialisterna utifrån bibeln tog plats just på vänster sida. Orsaken att de valde just vänster, var ett hån mot kyrkan och Jesus ord i Bergspredikan.

Kyrkan i Sverige har trots detta krokat arm med vänstern och driver även vänsterns frågor, exempelvis när det gäller de ensamkommande från Afghanistan. Vi diskuterar hur man ska se på afghanska migranter som under sin tid i Sverige har kommit att bekänna sig till den kristna tron. De kan enligt Lars Enarson utsättas för en betydande risk om de skickas hem eftersom konvertiter enligt koranen ska bestraffas med döden.

Även ett liv i Sverige som konvertit från islam är förenat med risker och hot från muslimer. Han berättar om en person som lever i Sverige och som har konverterat från islam och därefter blivit av med sitt jobb som busschaufför efter påtryckningar från sina muslimska kollegor. Han menar också att de svenska myndigheterna har blivit influerade av islam. En kristen person från Mellanöstern som söker asyl i Sverige kan mycket väl komma att handläggas av en muslim på Migrationsverket som diskriminerar kristna.

Annonser


Kategorier:Video

Etiketter:, , ,

1 svar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: