Björn Söder om Soros inflytande: ”Han som drar i trådarna”

Publicerad 4 april 2019
http://www.friatider.se/bj-rn-s-der-om-soros-inflytande-han-som-drar-i-tr-darna

Vänstermiljardären George Soros är en av de ”farligaste män” som finns just nu. Det förklarade SD-toppen Björn Söder under ett möte med den ungerska regeringens talesman Zoltán Kovács. Nu anklagas Söder för antisemitism i Expo.

Det var under förra veckan som Ungerns talesperson Zoltán Kovács besökte Sverige riksdag.

Den svenska regeringen ska ha vägrat att möta honom, men på plats fanns andra politiker som Sverigedemokraternas Björn Söder.

Enligt Samhällsnytt ska Söder ha påpekat Löfvenregeringens hyckleri när man kritiserar Ungerns mediefrihet, samtidigt som man själv pressat nätjättar som Google och Facebook att inskränka yttrandefriheten.

SD-politikern ska också ha kommenterat George Soros inflytande över politiken, något som den ungerska regeringen ofta pratar om.

– Vad beträffar George Soros så anser jag att han är en av de farligaste män för tillfället. Den påverkan han har på politiska grupperingar och partier i Europa är skrämmande. [..] De senaste diskussionerna inom EPP-gruppen visade klart och tydligt att han är den som drar i trådarna. Det skrämmer verkligen mig, sade Söder enligt Samhällsnytt.

Men nu anklagas SD-politikern för antisemitism. I Expressen och vänsterextrema Expo kan man läsa påståenden om att Björn Söder spär på ”antisemitiska myter” genom att påtala George Soros makt. SD-politikern förklarar att det var Soros som låg bakom att det ungerska regeringspartiet Fidesz uteslöts ur den stora partigruppen EPP i EU-parlamentet. På frågan om han vet att Soros har påverkat EPP, säger SD-politikern till Expressen:

– Ja, det är klart att man vet. Det finns väldigt många bevis på nätet hur han umgås och är på möten med många av partierna som är med i EPP, och hur nära vänner de är.

Björn Söder menar också att anklagelsen om antisemitism är bisarr. Han förstår inte vad Soros judiska bakgrund har med saken att göra. Det som verkar bekymra SD-politikern är snarare att en icke-folkvald person kan styra och ställa så mycket som Soros.

– Vad försöker vänsterliberalerna säga? Att man inte får kritisera Soros, trots allt det dåliga han gör, för att han har judisk påbrå?, säger Kent Ekeroth på sin Facebook. Med samma logik skulle ingen kunna kritisera mig utan att vara antisemit, då även jag har judisk påbrå. Och med samma logik skulle Benyamin Netanyahu, Israels premiärminister, också vara antisemit, eftersom han också kritiserat Soros.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: