Klarna granskas av Datainspektionen

Datainspektionen granskar den digitala betaltjänsten Klarna Bank AB efter att flera enskilda personer har riktat klagomål mot företaget. Utredningen ska visa hur Klarna behandlar personuppgifter.

“Efter att ha tagit del av företagets dataskyddspolicy samt ett flertal klagomål från enskilda som rör just Klarna och dessa frågor, finns det anledning för oss att granska Klarnas behandling av personuppgifter, säger jurist Petra Lennhed vid Datainspektionen i ett pressmeddelande.

Datainspektionen anser att ett område där enskilda personer rättigheter kan komma att kränkas är betalningsförmedlarens insamling av kunders köphistorik, och att det där finns ett behov av att klargöra vissa rättsfrågor.

Klarna har runt 2 000 anställda och fick sin banklicens 2018.

 Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:,

1 svar

  1. Klarna lämnar definitivt ut personuppgifter till företag som använder deras betaltjänst och då är det ironiskt att de hävdar att köparnas personuppgifter är ‘säkra’ hos dom.

    Jag och nära har erfarenheten utav att ha besökt företags hemsidor och undrat över vad det som man är intresserad utav kostar att skicka. När inga uppgifter om detta har man tvingats att lägga upp varan i en ‘kundkorg’ och gå till kassan. Om då berört företag har Klarnas tjänster och samtidigt att man har handlat tidigare via Klarna, så får företaget reda på ens namn, adress, epostadress och troligen även telefonnummer.

    Upptäckte detta genom att dagen efter kom en påminnelse via epost om att man hade varor kvar i ‘varukorgen’ och där efter kom reklam (spam), i direkt strid med marknadsföringslagen.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: