Wallström KU-anmäls efter uttalande om Brexit, Moderaterna KU-anmäler Löfven och Baylan

Under en utrikespolitisk konferens i Finland i förra veckan sa utrikesminister Margot Wallström (S) att det brittiska beslutet att lämna EU berodde på ”dåligt politiskt ledarskap i Storbritannien under mycket lång tid”. Nu rapporterar Expressen att Wallström KU-anmäls för uttalandet.

https://www.fplus.se/wallstrom-ku-anmals-efter-uttalande-om-brexit/a/0ERXp2

Bakom anmälan står KD:s riksdagsledamot Lars Adaktusson. Han menar att uttalandet är nedlåtande och kommer i ett känsligt politiskt läge, och att Wallström visar brist på respekt för den demokratiska process som ligger bakom beslutet.

– Det bedömer jag som både olämpligt och också oförståndigt i den situation som råder nu, säger Adaktusson.

Moderaterna KU-anmäler Löfven och Baylan

Moderaterna KU-anmäler Stefan Löfven (S) och den tidigare energiministern Ibrahim Baylan (S). Det rapporterar DN.

https://www.fplus.se/moderaterna-ku-anmaler-lofven-och-baylan/a/5VXjXm

Svenska kraftnät har bland annat handlat kritiserats för konsultupplägg med uppenbara jävskopplingar, brister i säkerhetsskyddsarbetet. Även generaldirektören Ulla Sandborgh har fått mycket kritik.

– Jag tycker att de uppgifter som återkommande har funnits i Dagens Nyheter är så pass allvarliga att jag ställer mig frågan: har de fullföljt sina plikter? Jag är faktiskt inte säker på att Ibrahim Baylan och regeringen har gjort det. Då tycker jag att det är rimligt att KU klarar ut detta på ett klokt sätt, säger Lars Hjälmered (M), ordförande i näringsutskottet, till DN.

 Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: