Europa står på randen till kollaps

 

Imperiet ”Fort Europa” med dess vasaller håller på att vackla. Rakt framför våra ögon. Men ingen ser det. Europeiska unionen (EU), ett konglomerat bestående av vasaller – Trump kallar dem irrelevanta, men han bryr sig inte om att de ogillar honom, de förtjänar att falla. Denna vasallika EU grupp bestående av 28 länder och omkring 500 miljoner människor, med en sammanlagd ekonomi på 19 miljarder US dollar, men på samma sätt som USA, har de funnit sig i att styras från Washington på varje enskild punkt av deras liv.

https://russia-insider.com/en/europe-brink-collapse/ri25951

EU har accepterat order från Washington om sanktioner mot Ryssland, Venezuela, Iran – och en myriad av andra länder som aldrig på något sätt har skadat något av dessa tjugoåtta länder. EU har accepterat förnedringen av militära NATO-baser – hotat Ryssland och Kina med allt mer avancerad militärteknik mot Moskva och Peking. På den punkten utövar Bryssel en utrikespolitik som i grunden leds av NATO.

Det framgick tydligt att det var USA som påskyndade att sanktioner infördes mot Ryssland och alla andra som vägrade följa direktiven från Washington, direkt eller via EU, kom att skada EU ekonomiskt mycket mer än Ryssland. Speciellt gäller detta några av de sydeuropeiska länderna vars ekonomi var mer beroende av handel med Ryssland och Eurasien än vad den var för de andra EU-länderna.

Katastrofen med dessa sanktioner drabbade deras vänner när Trump ensidigt bestämde sig för att upphäva ”Nuclear Deal” med Iran och återinförde stora sanktioner mot Iran och ”och varje annat land som handlar med Iran”. De europeiska koljättarna började förlora affärer. Det var då som Bryssel, ledd av Tyskland, började mumla om att de inte skulle följa USA – även om de kunde stödja europeiska företag, främst dessa koljättar, genom att hålla sig till de avtalsbestämmelser som de redan hade med Iran.

Men det är för sent. Det europeiska näringslivet har förlorat allt förtroende för EUs svaga förvaltning och allmänt otillförlitliga ord. Många överträdde Nuclear Deal och förnyade sina långvariga kontrakt med Iran, utan rädsla för straff från Washington och utan brist på förtroende från Bryssel angående skydd. Det mest framträdande fallet gäller den fransk-brittiska bensinjätten Total, som har bytt sin leverantörskälla från Iran till Ryssland – alltså inte till USA, såsom Washington självklart hade tänkt sig. Skadan var skedd. Vasallerna begår ett långsamt självmord.

Men folket har makten. Mer än hälften av den europeiska befolkningen vill att man lämnar Bryssel. Men ingen frågar dem, ingen lyssnar på dem – och det kallar man sedan för ”demokrati” (suck!). Det är därför som folket beväpnar sig nu och protesterar runt om – eller på något sätt som i Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Belgien, Nederländerna, Italien, Ungern, Polen – ja, listan är oändlig.  Det är dem vi kallar
”De gula västarna” som är den nya franska revolutionen.

Den senaste av alla dessa amerikanska attacker är den mot Tyskland och tysk industri – för att inte tala om tysk integritet – är att USAs ambassadör Richard Grenell, hotade tyska företag nyligen med sanktionen ifall de understödde North Stream 2, som består av en 1 200 km lång pipeline som förser Europa med rysk gas, och det arbetet beräknas slutfört i slutet av 2019. Den här kommer att nästan fördubbla kapaciteten för rysk gasförsörjning till Europa. Istället ville Washington att Europa köper amerikansk skiffergas och olja, i synnerhet därför att man därigenom ska kunna behålla Europa i en ekonomisk och finansiell beroendeskap, så att man undviker varje form av avskiljdhet från Washington och för att förhindra det mest uppenbart logiska – en allians med Ryssland. Detta förförande kommer med bitterhet att misslyckas. Särskilt då några tyska ministrar, inklusive utrikesminister Heiko Maas, ljudligt protesterade mot detta amerikanska hegemoniska framsteg. Ja, kära vänner, ni har böjt er alldeles för länge inför ledarna i Washington. Det är dags att lämna detta beroende.

Senaste veckoslut, 12-13 januari, gick De gula västarna i Frankrike ut med att omkring
9 % är emot diktator Macron och hans åtstramningsprogram – och inte minst – hans visade arrogans mot den arbetande klassen. Ett nyligen offentligt publicerat uttalande från Macron visar på denna arrogans:  «Trop de français n’ont pas le sens de l’effort, ce qui explique en partie les ’troubles’ que connait le pays»  Översatt: Tillräckligt många fransmän förstår inte innebörden av ordet ”ansträngning” vilket åtminstone delvis förklarar problemet med detta land.

De gula västarna och en majoritet av den franska befolkningen vill inget mindre än att se Macrons avgång.  Protesterna är konsekvent och i stor utsträckning underrapporterade av den franska inrikesministern, Christophe Castner. Den senaste helgen var den officiella siffran 50 000 demonstranter, den var landsomfattande, men i verkligheten var siffran minst tre gånger högre. Den officiella franska versionen är, att man önskar att allmänheten i stort, inom och utanför Frankrike, ska tro att De gula västarna-rörelsen minskar. Så är inte fallet. Tvärtom, de demonstrerar över hela Frankrike, och detta trots att Macron-regimen ökar sitt våldsamma förtryck.

Russia Today kan berätta, att på Macrons order har polisen blivit allt mer våldsam, använt sig av militär undertryckning för att kontrollera de protesterande franska civila. Tusentals har arresterats och hundratals har blivit skadade till följd av polisens brutalitet. Trots det, har rörelsen fått massivt stöd och De gula västarna-rörelsen har spridit sig runtom i Europa. Denna spridning berättas det, naturligtvis knappt om, i våra vanliga medier.

Men i verkligheten är det så, att 80 % av fransmännen stöder De gula västarna och deras uppfattning om ”ett medborgarinitiativ genom folkomröstning” (RIC för ”Référendum d’initiative citoyenne”, enligt vilket medborgarna kunde föreslå sina egna lagar som man sedan kunde rösta om av allmänheten. RIC kunde därmed effektivt kringgå det franska parlamentet och borde vara förankrat i den franska konstitutionen. En liknande lag finns redan idag sedan 1848 i Schweiz och där tillämpas den regelbundet av schweiziska medborgare. Det är ett sätt till direkt demokrati i ett land som kallar sig ”demokratiskt”. Det borde införlivas i konstitutionen.

Storbritannien befinner sig i förödelse. I tusental har man dragit ut på gatorna i London, organiserat av People’s Assembly Against Austerity, som förordar allmänna val för att ersätta den misslyckade Tory-regeringen. De stöder den franska Gilets Jaunes (Yellow Vests) av solidaritet. Många av de brittiska demonstranterna bär också högfluoriserade gula västar.

Detta står i direkt samband med den allt växande och högljudda debatten om BREXIT – för eller emot och hur. Vid den här tidpunkten vet ingen vad Storbritanniens framtid kommer att vara. Propaganda och motpropaganda är avsedd att ytterligare förvirra folket, och förvirrade människor brukar vilja hålla sig till ”status quo”. Det finns även en rörelse med ”pro-stanna kvar” propaganda, som organiseras av några ledamöter inom Europaparlamentet. Tänk! – Prata om suveränitet, då britterna inte ens lämnas ensamma om att bestämma om de vill fortsätta att gå under deras diktat eller inte.

Britterna är i stor utsträckning kluvna, men de är också drabbade av utländsk propaganda, särskilt gällande den känsliga frågan om att lämna EU – vilket en majoritet av britterna tydligt bestämde sig för i juni 2016. Statsminister Theresa May, har skruvat upp BREXIT-processen, så till den milda grad att många britter tycker att det hon förhandlade om blir värre än en ”ingen överenskommelse”. Detta har sannolikt skett i nära anslutning till EUs icke valda ledarskap som inte vill att Storbritannien lämnar och de har strikta order från Washington som behöver Storbritannien i sin avgörande roll som en amerikansk part inom den Europeiska unionen.

Den 15 januari 2019 kommer Storbritanniens parlament att rösta om de accepterar de förhandlade BREXIT-villkoren, eller om de föredrar ett ”no-deal BREXIT”, eller om de kommer att begära en förlängning för vidare förhandlingar enligt artikel 50 i ”Lissabonfördraget” (vilket infördes av statscheferna för de 28 ledamöterna utan någon offentlig omröstning och är därför en falsk ”stand-in” för EU-konstitutionen). Andra valmöjligheter inkluderar nya allmänna val – låt det nya ledarskapet bestämma; eller en andra folkomröstning som efter två år är rättsligt möjligt. Det senare skulle sannolikt leda till allvarlig allmän oro, följt av avskyvärda polisförtryck – som vi ofta sett av i Storbritannien – i så fall, låt oss bar hoppas att ett inbördeskrig kan undvikas.

I veckor har De gula västarna-rörelsen spridit till Belgien och Nederländerna. Av liknande skäl – offentligt missnöje på grund av åtstramning, EU-diktatur över belgisk och nederländsk suveränitet. I fredags blev en av de belgiska gula västarna överkörd av en lastbil och dödad. Myndigheterna rapporterade det som en olycka.

Grekland – MS-medierapporteringen är skräp. Grekland återhämtar sig, har sedan många år haft en positiv tillväxt och kan återfinansiera sig på den öppna kapitalmarknaden. Grekland är inte längre beroende av den ilskna och ökända trojkan (Europeiska centralbanken – ECB, Europeiska kommissionen och IMF). Verkligheten är helt annorlunda, eftersom ungefär två tredjedelar av den grekiska befolkningen fortfarande svävar runt och eller under överlevnadsnivån – med ingen tillgång till allmän hälsovård, subventionerad medicinering, offentliga skolor – sju gånger sänkta pensioner, de flesta offentliga tillgångarna och tjänsterna har privatiserats för en spottstyver.

Onsdagen den 16 januari håller det grekiska parlamentet en förtroendeomröstning mot eller för premiärminister Alexis Tsipras. Den officiella och trovärdiga orsaken är förmodligen den kontroversiella frågan angående Makedonien, men den har redan för länge sedan avgjorts. Den verkliga orsaken är allmänhetens missnöje om den kontinuerliga och ökande åderlåtningen genom oändliga åtstramningar som suger ur de sista pengarna från de fattiga. Enligt den brittiska hälsotidningen Lancet, har självmorden ökat i Grekland. Ingen talar om dem. – Kommer Tsipras att överleva ett möjligt förtroendeval? – Om inte – nya val? Vem vill följa Tsipras? – Var inte dum och tro på termer som ”demokrati” – Eliten inom och utanför Grekland kommer inte att tillåta att det sker förändringar inom politiken. Det är här som folket och De gula västarna kan komma in. Civil olydnad. Nu är det tillräckligt.

I Italien dras koalitionen bestående av 5-stjärnerörelsen och dess högerdrivna broderparti Lega Norte, mot höger av Legas Matteo Salvini, vice premiärprimister och inrikesminister. Salvini är redo att komma till skott – och de attackerar med kraft mot Bryssel och det av en god anledning, då Bryssel försöker styra över Italiens budget, medan samma regler inte gäller lika för alla EUs medlemsstater. Till exempel, har Macron, Frankrikes Rothschild-anhängare, speciella privilegier vad gäller budgetöverskridande marginaler. Salvinis anti-Bryssel och anti-EU-hållning är ingen hemlighet och han har många italienare bakom sig. En italiensk ”Gula västen-rörelse” kan inte uteslutas.

Impiriets vasallstat befinner sig i förfall men det sker inte i tysthet

Sedan har vi de forna sovjetstaterna, Ungern och Polen, som har vänt sig mot höger – de uppskattar inte Bryssels inblandning i Ungerns anti-invandringspolitik och i Polens kontroversiella översyn av sitt juridiska system. Oberoende av om du är för eller emot de enskilda åtgärderna i varje enskilt land, men i båda fallen utgör det en klar störning i ett lands suveränitet. Trots att Europeiska domstolen gick ut med en kraftig varning, blinkade Polen och återanställde domarna som hade fått gå i samband med att man reformerade rättsväsendet. Polens förkärlek till NATO och Bryssels användning av NATOs hävstångseffekt, kan ha spelat roll i Polens återtagande av beslutet. Ändå är missnöjet i både Polen och Ungern bland allmänheten i stort fortfarande stark. Migration och rättsväsende är bara synliga företeelser. Den legendariska toppen av ett isberg. Verkligheten ligger på en djupare nivå, mycket djupare. Dessa länder påminns om hur det var att vara bakbundna av Sovjetunionen. ”Frihet” dikteras inte från Bryssel.

Triaden av systematisk och uppsåtlig destabilisering och förstörelse av det som kallas ”Ett större Mellanöstern” och västvärlden är vad vi måste värna om. Öst, mestadels Ryssland och Kina, är en utmaning som måste hanteras samtidigt, imponerande för den hjärntvättade västerlänningen, men snarare blygsam för den upplysta som känner till Rysslands och Kinas militära makt och underrättelsekapacitet.

Denna drivning av destabilisering kontra destruktion kommer i tre faser. Den började med Mellanöstern, som för de flesta har blivit ett hopplöst helveteshål, en orimlig källa till dödande utförda av de västerländska allierade, låt oss kalla dem för imperiets marionetter och legosoldater, vilket har resulterat i miljontals dödade och i en oändlig flyktingvåg som destabiliserar Europa – vilket är triadens andra fas. Den är i full gång. Den händer precis just nu framför våra ögon – men vi ser den inte.

Det är de gula västarna, åtstramning, ökande ojämlikhet, arbetslöshet, den sociala sektorn som mjölkas ut av finanssystemet, allmänt uppror och förtryck av polis och militära styrkor; det återspeglas av folkets dumma maktlöshet – det leder till ett ”nu får det vara nog” på gatorna. Det är så som man vill ha det. Ju mer kaos desto bättre. Människor i kaos kan lättare kontrolleras.

Nu kommer vi till fas tre av triaden – Latinamerika. Den började redan för tre eller fyra år sedan. Länder som i årtionden har kämpat för att så småningom bryta sig loss med någon form av ”demokrati” från att ha varit imperiernas fångar. De har gradvis hållits tillbaka med falska val och interna parlamentariska kupper, för att sedan åter igen hamna ner på imperiets bakgård.

Den södra delen – Argentina, Chile, Basilien, Uruguay, Paraguay – är ”förlorade” med undantag för Bolivia. Peru, Colombia, Ecuador är alla tillsammans med Guyana styrda av nyliberala även neonazistiska skuggregeringar till Washington. Men där finns fortfarande Venezuela, Cuba, Nicaragua och nu även Mexico som inte har ställt in sig i ledet och inte heller kommer att göra det.

I en extraorinär analys beskriven av Thierry Meyssan i ”The Terrible Future Destruction of the Caribbean Basin” beskriver han hur Pentagon fortfarande bedriver och genomför Rumsfeld-Cebrowski-planen. Den här gången är syftet att förstöra den ”karibiska bassängen” och staterna där.

Här tas ingen hänsyn till vänner eller politiska fiender, konstaterar Thierry Meyssan. Han fortsätter med sin förutsägelse; efter den ekonomiska destabiliseringsperioden och den militära förberedelseperioden börjar den verkliga verksamheten inom några år. Den startar med en attack på Venezuela från Brasilien (med stöd av Israel), Colombia (allierad med USA) och Guyana (med andra ord, Storbritannien). Den kommer att följas av andra, följda av Kuba och Nicaragua, ”den tyrannisk trojkan”, enligt John Bolton. Bara framtiden kommer att utvisa i vilken utsträckning denna plan kommer att genomföras. Till en början överstiger ambitionerna för det nedsmulade imperiet den faktiska kapaciteten.

När allt kommer omkring finns det bara en gemensam nämnare, och det är det nuvarande västerländska finansiella systemet som måste avslutas. Det är privatbankerna som har gått bärsärkagång. Vi lever i ett ekonomiskt system som man har släppt fritt i kaos och okontrollerat – det är som ett tåg av oändlig girighet som rusar allt snabbare framåt och man vet inte när det kommer att slå emot en orubblig stålförstärkt tegelvägg – men det kommer att ske. Det är bara frågan om när. Människor är sjuka och trötta på att mjölkas utan en synbar gräns för ett bedrägligt pyramidsystem – konstruerat av USA och dess dollarhegemoni och det upprätthålls av en globaliserad privatbank.

Det vi nu upplever är ett privat banksystem som inte har något med ekonomisk utveckling att göra, utan driver en girig dominans av oss konsumenter, förlorade i skuldsättning och i pengar vi inte kontrollerar trots att vi har tjänat ihop dem med vårt hårda arbete och det som vi har bidragit med, till det som kallas ekonomi. Nej, det här systemet är totalt respektlöst för individen, de kan till och med stjäla våra pengar om de behöver överleva – vårt banksystem.

Så snart våra pengar befinner sig i en privat bank, förlorar vi kontrollen över dem. Håll i minnet och tänk på, att privata banker tjänar inte dig och mig, utan deras aktieägare. Men efter hundratals år av indoktrinering har vi blivit så vana vid det, att vi lånar ut våra egna pengar genom en mellanhand som ingenting gör, absolut ingenting, men förväntar sig att vinsten faller i deras knä – det har blivit det ”normala”.

Men så är det inte. Detta system måste avskaffas, ju förr desto bättre. Privata banker måste utrotas och ersättas med lokala offentliga banker som arbetar med lokala valutor, baserade på lokal ekonomisk produktion, borttagen från det globalistiska konceptet som hjälper till att stjäla resurser, tömma lokala sociala säkerhetsnät – allt under skenet av åtstramning för framsteg. Vi borde veta bättre nu. Det finns ingen åtstramning för framsteg – har heller aldrig funnits. Det bedrägliga konceptet från IMF-Världsbanken har aldrig fungerat, ingenstans.

Vi måste återinsätta dollarn som vår valuta, digitalisera våra pengar och mala ner dem i ett allmänt banksystem till gagn för alla människor och för nationens tillväxt. Det finns idag ett bra exempel på det, Bank of North Dakota. BND har hjälpt hela staten North Dakota sedan 2008 och under de följande krisåren, med ekonomisk tillväxt istället för ekonomisk åtstramning, med i det närmaste full sysselsättning i motsats till skyhög arbetslöshet såsom i resten av USA och i västvärlden. Vi måste bygga vår egen välfärd med en egen valuta uppbackad med vår egen ekonomi.

När imperiet och dess vasaller störs, skakar de i sina fundament. Det är dags att tänka om angående det som vi tidigare har tagit för givet och ”normalt” – ett bedrägligt monetärt system, uppbackat av ingenting, ingen ekonomi, inte ens guld – vi lever på rena fiat-pengar, gjorda av privatbanker med ett musklick – och förslavat oss.

Nu får det vara nog. De gula västarna har förstått. De vill bli av med sin ”Macron” som fortsätter att sprida bedräglig propaganda. Det är dags att tänka om och börja på nytt, i takt med att missnöjet blir högre och högre. Europas imperium och dess vasallstater faller isär och drar med sig Washington och dess hegemoniska krig och pengamaskin i avgrunden.Kategorier:Världspolitik

Etiketter:, , , , ,

%d bloggare gillar detta: