Margot Wallström (S) har i 5 års tid hindrat en utredning om ryssars inblandning i mordet på Olof Palme

Källa Erik

Sveriges statsminister Olof Palme kallar upp chefen för den hemliga underrättelsetjänsten SSI till regeringskansliet i Rosenbad för ett enskilt samtal. Han är orolig för sin säkerhet. På sistone har han känt sig alltmer pressad av folk runt omkring honom. Det känns som att han har tappat kontrollen över UD. Kabinettssekreteraren och utrikesministern är alltför Moskvaorienterade, och Säpo litar han inte på. Det är som om han inte styr landet längre. Han blir påhoppad från vänster av journalister som Jan Guillou och Robert Aschberg. Från höger attackeras han av moderater och Svenska Arbetsgivareföreningen. Allt han gör verkar bli fel.

Men varför? Är han utsatt för en påverkanskampanj? Och i så fall, från vilket håll? Chefen för SSI rekommenderar statsministern att använda sig av livvakter från militära SSI vid sidan av Säpos livvaktsstyrka. Den som blir utvald till det unika uppdraget är den unge men redan erfarne operatören Anton Modin. Hans uppgift är att i största hemlighet skydda statsministern mot hot inifrån landet och att försöka ta reda på vem eller vilka som ligger bakom hoten. 

Det här ovan skrivna är presentationen av boken ”Källa Erik” som är den nionde boken av Anders Jallai. Nu har jag läst boken och finner att mycket av det den beskriver inte har kommit fram i våra svenska medier tillräckligt klart. Jag ska reda ut begreppen. Det här är ju bara ett utdrag av allt vad som hänt. Vill du veta ”allt” ska du definitivt köpa boken!

Torsdag 19 december, 1985

Kungen, försvarsminister Roine Carlsson och Olof Palme är tillsammans med statssekreterare Ulf Dahlgren närvarande vid en hemlig medaljförläning i den gamla delen av Riksdagshuset.

En liten bit därifrån står kabinettssekreterare Pierre Schori och utrikesminister Sten Andersson. De två är inte inte de bästa vänner efter incidenten i Stockholms mellersta skärgård när Anton Modin var ny på SSI. Han är förvånad över att Schori fortfarande är kvar på UD och uppenbarligen har statsministerns och utrikesministerns förtroende. Han får en känsla av att de bara väntar på att få hugga på minsta fel som Palme gör eller säger.
Kungen delar ut medaljer ”För utomordentligt mod och skicklighet” till chefen för SSI Chis Loklint och Anton Modin”. 

Fredag 3 januari, 1986

Chris Loklint anmäler sig i receptionen på Rosenbad 4, Stadsrådsberedningen. Han ska träffa Olof Palme på dennes tjänsterum. Olof Palme uttrycker sin oro över att vara avlyssnad av KGB, som också hade buggat den svenska ambassaden i Moskva.

Olof Palme uttrycker sin oro över att Rysslands ambassadör Boris Pankin hade ringt upp honom och ogillade att Chirs Loklint och Anton Modin hade fått medaljer. Han påstod att det störde våra diplomatiska förbindelser. Olof Palme uttrycker också att han känner sig pressad av Sverker Åström och Ingvar Carlsson, samt också av Sten Andersson och Pierre Schori. De har tvingat honom att sparka justitieminister Ove Rainer 1983 och sedan Anders Thunborg.

Vi styrs alltför mycket från Moskva, säger Palme.

Socialism i dess ursprungliga form fungerar inte länge. Vi socialdemokrater måste anpassa oss till omvärlden. Se på Sovjet. Deras invånare njuter knappast av livets fröjder tack vare socialismen. Alla pengar går ju till vapen och försvaret. Folket svälter i Sovjet och snart gör vi det också. Om Schori och Åström får bestämma skulle vi inte ha några arbetstillfällen kvar i landet, men det skiter de i. De tycker att solidaritet med omvärlden är viktigare än mat på bordet, säger Palme vidare.

Jag har uppgifter om att Saddam Hussein känner till att det finns ryska spioner på Bofors. Irakiska myndigheter känner redan till att Robot-70 finns i Iran och de har skjutit ner irakiska flygplan. Irakierna vill ha ett slut på vapenexporten till Iran, enligt uppgifter från Dagens Industri, tillägger Palme och uttrycker att han inte känner sig säker utan vill ha en livvakt från SSI eftersom han inte litar på Säpo. Han vill ha Anton Modin som är ung och ännu oförstörd.

Sveriges statsminister har bett om beskydd från militärens hemligaste enhet SSI utan Säpos vetskap.

 

 

Narkotikaförsäljning och näringslivets styrning över Sverige

Under jul- och nyårshelgen har Anton Modin jobbat med ett uppdrag som berör ett utländskt narkotikanätverk med kopplingar till Polen. Stockholm översvämmas av narkotika, främst amfetamin. Problemet är att Säpo inte tycks göra något åt det, trots att man vet varifrån det kommer. Modin har bevakat en adress på Tegnérsgatan som under många år varit föremål för misstänkt narkotikaförsäljning. Det är bland annat därför som Anton Modin fick den kungliga medaljen för sin insats i SSIs hemligaste uppdrag. Tanken var att han skulle försöka identifiera illegala öststatsagenter i Sverige.

I Italien finns Opus 2 som styr genom ett hemligt nätverk näringslivet där. Finns det något liknande också i Sverige?

Dödsgåtan: Cats Falck och väninnan hittades i bilen i hamnbassängen

Mindre än femtio familjer styr näringslivet med Wallenberg i spetsen. Det som hände journalisten Cats Falck efter hennes undersökningar är ett bra exempel. Hon dog för att hon kom för nära hemligheter som måste skyddas. Asea, Bofors och andra mäktiga företagare. SAF-huset på Blasieholmen är hemvist för Stay Behind-rörelsen. Herrklubben Sällskapet ligger nästan vägg i vägg med dem, och så finns Frimurarna som ligger några hundra meter från Judiska synagogan.

Bildresultat för bogesunds slott
Bogesunds slott

Säpos operative chef P-G Näss och Chris Loklint är på väg i bil till Karlsudd på Vaxholm. Karlsudd är en blandning av gammal och ny bebyggelse, däribland två herrgårdar. Den ena herrgården tillhörde släkten Brahe likt hela Bogesundslandet samt Bogesunds slott, som idag ägs av Socialdemokraterna. Efter sitt möte med statsministern hade Loklint funderat över rikets säkerhet.

Menade Olof Palme att han kände sig hotad av sina närmaste medarbetare, sossarna? Han bestämde sig trots varningen inviga P-G Näss i SSIs kommande bevakning av statsministern. De skulle komma på en gemensam plan för att bättre skydda rikets högsta ämbete. De måste komma åt branden, östblocket och dess aggressiva diplomati mot våra viktigaste politiker. Det måste ske i största hemlighet, och det är därför de är här på Bogesund.

KGB, CIA och Mellanöstern

Såsom tidigare nämnts upplever Palme samarbetssvårigheter med Sten Andersson, Pierre Schori och Sverker Åström.

Palme tar experthjälp från Moskva, men nu vill ryssarna ha betalt och det kostar i form av förlorad självständighet, säger Loklint.

Ryssarna har ett omfattande kontraspionage i Sverige. Det är större än hela Säpos spaningsavdelning.  Där finns Nikolaj Nejlands, en lettisk-rysk journalist samt en Nezinsky, KBG-doldis som bor i Solna med fru och barn.

Jag har en hemlig grupp som samarbetar med amerikanarna, avslöjar Näss. Med CIA. Den jobbar med att förhindra illegal tekniksmuggling till öst. Vi kallar den Företagsskyddsgruppen, FSG. Robban heter han som är chef för gruppen och han har bra kontakter med CIS på ambassaden, fortsätter Näss. Sedan besluts att man ska be Anton Modin ta kontakt med CIA och fråga hur man bäst löser den uppkomna situationen med statsministern..

FSG på Säpo grundades 1984 efter avslöjandet av Täbydirektören Sven-Olof Håkanssons smuggling av amerikanska datorer till Sovjet och DDR. Ordern hade ursprungligen kommit från USA men att regeringen Palme vek sig för CIAs krav fick självklart inte komma ut. Gruppen fungerade fram till Ebbe Carlsson-affärens avslöjande 1988. Under en tid var gruppens chef ”Robban”. Tillsammans med tiotalet medarbetare har de lett verksamheten från en täckadress vid Atlasmuren nära S:t Eriksplan i Stockholm.

Under tiden har Anton Modin lånat en pärm från SSI med information om olika terrorgrupper som finns i landet och de är många. Det har behövs veckor av råplugg att bokstavskombinationer om terrorister från Mellanöstern och Nordafrika som kan vara inblandade i narkotikahandeln i Stockholm.

Bildresultat för erlandersvillan
Erlandergården

 

Mötet i Erlandervillan, Bommersvik

Anton Modin har kört Olof Palme till Bommersvik där ett möte ska hållas med några hemliga gäster. Anton är försedd med sin revolver för han ska ju skydda statsministern.

Någon fullständig demokrati, eller direktdemokrati som det brukar kallas, finns inte någonstans i världen, Anton och kommer heller aldrig att göra det. Det ska vi ha klart för oss. Det här mötet ikväll, kommer förmodligen aldrig varken svenska eller amerikanska medborgare få reda på. Inte heller riksdagen är jag, rädd säger Palme.

Det kan till och med vara farligt.
Media är vänstervridna, det sa min farsa alltid, säger Anton

”Det är bara delvis sant. Många journalister som jag känner är inte vänster egentligen, men de skriver det som folk vill läsa. Det är så etablissemanget fungerar, alla springer på samma boll”

Det kommer en bil från stan, jag tror att de bor på Grand Hotell, säger statsministern.
De kommer att vara två stycken, den ena är säkert beväpnad och säkerhetsutbildad.

erlandervillan
Olof Palme sätter sig i fotöljen bredvid Anton. Vad ska ni prata om ikväll, frågar han.

Har du hört talas om Lech Walesa och Solidaritet? frågar statsministern.
Fackföreningsledaren i Polen.

Ja precis. Amerikanarna behöver hjälp med att föra in material i Polen och har den möjligheten att göra det tack vare vårt läge och våra transportvägar i södra Östersjön. Det är en god sak och viktigt för den fria världen.

USA kommer att göra jobbet. Vi måste hjälpa Solidaritet. Det är Polens enda chans för demokrati.

Men kommer Sovjet och Warszawapakten att tillåta det? Borde de inte se Solidaritet som en motståndsrörelse, undrar Anton.

Det gör de säkert, men om Solidaritet blir tillräckligt starka kommer de att kunna sätta ett stort tryck på den polska regeringen och säkerhetstjänsten. Det kan sedan sprida sig till andra länder i Östeuropa. det kan vara det viktigaste Sverige har gjort för länderna bakom järnridån.

Ett möte här ute med amerikanarna kan vara livsfarligt om det kommer ut. Ryssarna och vänsterrörelsen kommer att se det som ett svek och ett avsteg från alliansfriheten. De kan ju uppfatta det som att du är amerikansk agent, säger Anton.

Ja kanske det, men för det behöver man inte vara amerikansk agent. FRA samarbetar tätt med amerikanska NSA under ett projekt i Östersjön. Amerikanerna ville ha hjälp med att signalspana på sovjetiska radarstationer och fartyg i Östersjön. Det kunde de inte göra själva. Vi hjälpte dem med det. Det är därför som DC-3:an blev nedskjutet.

I utbyte mot att Sverige hjälpte till fick vi köpa amerikansk teknologi som vi behövde då. Det gjorde Erlander bra. Det gav arbetstillfällen och upprätthöll vår konkurrenskraft. Och nu gör vi ungefär samma sak. Sverige ska hjälpa polackerna att störta sin regering och förhoppningsvis få hela östblocket att skaka och det med USAs hjälp.

Om vi inte hjälper till kan amerikanarna stoppa livsviktig export till oss i form av vapen till JAS 39 Gripen. De kan även avbryta våra svenska företags, Aseas, LM Ericssons, Electrolux, Atlas Copcos och Volvos exportavtal.

Jag har varit tvungen att välja sida, säger Olof Palme.
Men mina närmaste medarbetare skulle förmodligen inte ha godkänt det. De tar hellre en ekonomisk recession än att vi hjälper USA. Det är sorgligt.

 

När Palme kom till makten efter valet 1982, hölls ett hemligt frukostmöte i Gamla stan där CIA-chefen William Casey mötte representanter för Försvarsdepartementet och regeringskansliet. Ubåtskränkningarna i Hårsfjärden samma år oroade svenskarna och önskade de ingå ett intimt samarbete med USA. Casey lovade undersöka saken.

Casey ville ha hjälp av Sverige med att smuggla in material till den polska motståndsrörelsen Solidaritet. Det handlade om illegal radiostation. CIA utförde även dolda operationen i Polen vid samma tid. Regeringen Fälldin hade hjälp till att smuggla in teknisk utrustning till gerillarörelsen i landet. Nu ville Casey ha hjälp med att upprätta en permanent pipeline till Solidaritet via södra Sverige.  Det var en djärv förfrågan av Casey, särskilt med tanke på Palmes tidigare stöd till Vietcong i Vietnamn och sandinisterna i Nicaragua.

Casey ville transportera gods till Gdansk med jämna intervaller och behövde en neutral hamn varifrån transporterna kunde ske samt ett bra samarbete med personalen i hamnen, som tullare och lossare. Palme lovade Casey att göra allt han kunde för att hjälpa till. Exportmyndigheterna och tullpersonalen i Sverige förfalskade tulldeklarationer på varor som skulle till Polen så att den polska tullen inte misstänkte något. Efter mötet begav sig Casey till svenska militärrepresentanter. Han konstaterade att Sverige härmed var en del av USAs ekonomiska krigföring mot Sovjetblocket.

Bildresultat för bill casey
Bill Casey

Sovjetblocket föll sakta samman under trycket från väst, inklusive Sverige, skrev Casey i sin rapport till Reagan.

Det vi behöver nu, Olof, säger Casey, är att Sverige skriver på Cocom-avtalet mot spridning av teknologi till östblocket. Österrike och Schweiz har redan gjort det. Det är bara Sverige kvar. Efter det kommer det sovjetiska imperiet att gå under. Det är jag säker på.

Vad betyder det rent praktiskt, undrar statsministern.

Det kommer att leda till att många nya tekniska projekt i öst fallerar eller misslyckas, såsom piplinesystemet för olja och gas. Det kommer i sin tur att leda till att de inte längre kan lita på den tekniska informationen de får från sina spioner i väst. Smart va?

Vad är det statsministern gett sin in på egentligen, tänker Anton.
Upptakten till tredje världskriget lät det som. Ett världskrig där Sverige kommer ha en av huvudrollerna, i största hemlighet. Skulle han anse att det var förräderi och ett brott mot alliansfriheten? Modin är ganska säker på det.

Medan detta samtal pågår i Erlandervillan går Anton och hans amerikanske kollega ut och rekognoserar omgivningarna i jakten på eventuellt hot. De upptäcker två män, där den ena blir skottskadad. Sedan flyr de iväg i en svart bil. Senare har det framkommit att dessa män kan ha varit palestinska terrorister utsända av Saddam.

Mordet på påven och Nato

Vet vi säkert att Sovjet låg bakom mordförsöket på påven? frågar statsministern.

KGBs avdelning 13, avdelningen för svarta operationer i Moskva gav ordern till östtyska Stasi. De värvade i sin tur en medlem ur en högergruppering i Turkiet att utföra dådet, svarar Casey.

Moskva använder ofta andra länders underrättelsetjänster för att genomföra känsliga operationer. Stasi är vanligast. De har utbildade mördarkommandon. Påvens attentatsman var visserligen turk, men hade utbildats av det palestinska och marxistiska PFLP i Syrien. Det är därför svårt att spåra attentat beroende av Moskva.

Jag var chef för Secret Intelligence Europe då, en avdelning inom OSS och föregångaren till CIA, säger Casey.

Vi försökte få de socialdemokratiska regeringarna i Europa att inse vikten av goda förbindelser med USA och Nato. Nu var det bra att ni inte gick med i Nato 1949. Nu kan vi samarbeta utan att Moskva riktigt vet vad som händer bakom kulisserna.

Den största hemligheten vi har i landet är vår militärallians med Nato, säger statsministern.

 

Majid Husain, irakiske avhopparen som blev mördad

Ja, han blev mördad förra våren. Kroppen var tydligen styckad i minst femtio delar beroende på hur man räknar inälvorna, säger Modin.

När man styckar en muslim så kommer han inte till himlen, säger Melin.

Hans Melin, född 19 mars 1916 på Svea artilleriregemente i Stockholm, död 11 april 1993 i Stockholm, var kriminalkommissarie vid Stockholmspolisens utlänningsrotel fram till dess att han den 4 februari 1979 anhölls, misstänkt för spioneri.

Majid styckades för att skrämma andra irakier i Sverige. Skrämma dem från att snacka om Iraks underrättelseverksamhet i landet. Majid blev mördad av irakiska underrättelsetjänsten, det är jag övertyga om. Men det är troligare att en grupp palestinier utförde dådet på uppdrag av Mukhabarat. Ni kommer aldrig att kunna spåra dem. De är garanterat ute ur landet sedan länge och har nya identiteter. De är hänsynslösa personer som utbildats och uppfostrats till terrorister sedan barnsben i palestinska flyktingläger. Före detta barnsoldater som krigat mot israelerna. Mukhabarat förser dem med falska pass och legender så att de kan resa fritt i Europa. Vapen och sprängmedel skickar de med diplomatposten. De finns överallt och otroligt svåra att kartlägga. De gömmer sig bland flyktinggrupper och har flera identiteter.

Men det finns även andra terroristgrupper som framförallt östtyska Stasi har utbildat i läger i Mellanöstern i samarbete med Irak. Min gissning är att dessa grupper ligger bakom flera av terrordåd som skett i väst den senaste tiden, bl a i Östberlin och Moskva.

Saddam Hussein är inte särskild nöjd med den svenska regeringen, milt sagt. Chefen för Mukhabarat har alltid varit hängiven anhängare av teorin att Israel står på samma sida som Iran i kriget mot Irak och Israel har försett Iran med luftvärnsmissiler från Bofors. De skickades till Iran via Singapore och Bahrain. Saddam har all anledning att se Sveriges regering som en fiende, och nu har statsministern dessutom nära kontakter med USA.

 

FSG, Ryssland,  Robban och källa Erik

Ni ville ha hjälp med aktiva åtgärder vad jag förstod, Robban.

Ja, vi har problem med bland annat ryssarna. De är på offensiven och vår statsminister är orolig, säger Robban. Nu känner han sig hotad.

Vi kan hjälpa er att avlyssna Sovjets tredjesekreterare på ambassaden. Han tillhör KGB och är den som har kontakt med de illegala agenterna i Sverige. Vi håller oss officiellt utanför, men bistår med analyser och underrättelser.

Jag skickar in en expert i nästa vecka, säger Simon, den andra mannen som är tillsammans med Robban när han träffar Anton.

Han flyger från Washington DC med lite godis i bagaget. Vi kallar ärenden för Källa Erik, i fortsättningen.

Den amerikanska underrättelsetjänsten CIA hjälpte Säpo med buggningen av den ryske KGB-diplomaten. Om uppgifterna är riktiga har Stockholm varit platsen för ett agentkrig av format. Med Sverige på CIAs sida (Aftonbladet, 25.8. 1989)

De ska till källa Erik. De har fått nycklarna till källa Eriks grannar. Vi går in och monterar lite grejer i väggen i lägenheten. Det tar en halv timme eller så, säger Robban. Utanför får Anton hålla vakt.

Robban och hans medhjälpare Louise tar hissen till sjätte våningen. Det är en lägenhet som är ett dödsbo. Robban tar fram en liten borrmaskin och söker efter eluttag och finner ett bredvid en golvlampa vid soffan som står mot väggen till den lägenhet de ska bugga. Han borrar ett litet hål mitt på väggen, alldeles nära golvlistens kant. Sedan tar han fram en ficklampa och lyser i hålet och konstaterar att den är igenom. Han letar fram en liten mikrofon ur portföljen han ställt på bordet intill. Den är inte mer än några millimeter bred och kanske två centimeter hög. Sedan tar han fram en liten elektrisk box, den sätter han i telefonjacket. Sedan kan vi bara ringa upp mottagaren, säger han och pekar på boxen, och lyssna på ryska hemligheter.

 

Ledaren för Abu Nidals terrorcell i Upplands Väsby

Mannen som i Sverige kallade sig Michael Rouphael gifte sig 1986 med en finska med svenska medborgarskap och bor i Upplands Väsby under täckmantel ”internationell affärsman”. Han har minst två olika falska identiteter.

När han hittades död i Grekland 1988 hittade polisen bland hans tillhörigheter ett libanesiskt pass och ett libyskt pass under annat namn. Han misstänks ha planerat och varit delaktig i flera blodiga terrorattentat i Europa under 1985 och 1986. När mannen dog, hittade polisen uppgifter i parets lägenhet i Upplands Väsby som ledde till ett stort vapenförråd i skogarna utanför Arlanda innehållande sprängämnet Semtec, handgranater och flertalet automatgevär av typen Kalshnikov. (Aftonbladet, 23.7 och 12.8 1988)

Michael klampar in på DDRs kulturcentrum. Det är kallt och han har inte vant sig vid kölden här uppe. Här berättar Michael att han kompis Mohmud hade träffats av en kula utanför Erlandervillan, men fått hjälp efteråt av en läkare i Solna. Michael berättar för sekreteraren på kulturcentret att de hade fått information från regeringskansliet om att Palme skulle befinna sig där ute. Källan visste inte vad det rörde sig om mer än att det var ett hemligt möte.

Vi måste skrämma upp svenskarna, säger sekreteraren. Palme måste få se döden i vitögat för att det ska ha någon effekt. Vi måste få ett stopp på samarbetet mellan svenska myndigheter och amerikanarna och framförallt Palmes egna kontakter med dem. De hotar hela östblocket på sikt. Uppgifter på regeringskansliet säger att Palme har låtit förbereda en ny lag om förbud mot vidareexport av teknik till öst. Om han driver igenom en sådan lag och ansluter sig till Comcom-avtalet, då måste han stoppas.

Ska det bli bröllop?

Nej, nej, han ska bara skrämmas!

 

Kan du komma till Atlasmuren?

Interpol varnade redan i januari 1986 för en arabisk mordgrupp som sänts till Europa för att mörda toppolitiker. Interpol fick information av PLO om att arabiska grupper som motsätter sig fredlig lösning i Mellanöstern har planerat terrordåd i
Västeuropa (Aftonbladet, 6.3.1986)

Det är jag, Robban. Kan du komma till Atlasmuren, Anton!

Anton tar sig till Atlasmuren vid S:t Eriksplan. Robban är grundlig och verkar ha koll på detaljerna. Han förstår varför Simon litar på honom och FSG. Samtidigt verkar hela operationen lite för proffsig och genomtänkt för att vara planerad bara av Säpo och han misstänker att även CIA är inblandad i upplägget. Han följer bort till långväggen där han slår på en rullbandspelare med ett samtal mellan två män på engelska. Källa Erik.

Samtalet går ut på att en terrorsekt som leds av en man som kallas Abu Nidal har lyckats infiltrera PLO, och att de har helt tagit kontrollen över PLO-kontoret i Stockholm. Ingen har vågat protestera av risk för att bli mördad. De två pratar om Majid Husain som blev mördad förra året. Styckningen var en varning till andra liberala palestinier och avhoppare.

En palestinska vid namn Sala nämns som en av Abu Nidals förtrogna i Stockholm och att den svenska regeringen hotar utvisa två irakiska diplomater som tillhör Mukharabat. Detta för att de misstänktes vara inblandade i mordet på Majid Husain.

Om de utför utvisningarna kommer det att rinna blod på Stockholms gator, hör de den ena mannen säga. Abu Nidal-gruppen har infiltrerat PLO. Pierre Schori och Sten Andersson förhandlar med djävulen själv!

Abu Nidal Organization, ANO är alltså ett av KGBs och östblockets redskap i Sverige och förmodligen även i resten av Västeuropa!

Vänta! Nu snackas det på källa Erik igen!

Nezinsky. Hej, får jag komma in? Vi bevakade Trädet i Gamla stan igår. Han besökte någon på Prästgatan 44, bara hundra meter från där han bor.

Vem besökte han?

Vi är inte helt säkra, men det finns bara några få lägenheter i huset. Vi tror det var Emma Rotchschild. Judebankirfamiljen. Emma jobbar på Sipri, fredsforskningsinstitutet i Bergshamra. Det måste vara henne han träffade. Vår vän verkar ha många judiska vänner. Trädet är sionist. Han är köpt av judarna, det vet du.

De hör en klick när ytterdörren stängs. Sedan blir det tyst.

Så källa Erik heter egentligen Nezinsky. Men vem är Emma Rothschild?

Hon är dotter till den kände bankiren Victor Rothschild och professor i historia på Harvard. Hennes far är rådgivare åt Margaret Thatcher, Englands premiärminister. Rothschild är kanske en av världens rikaste och mäktigaste familjer genom tiderna. De skulle kunna styra världen ensamma. Palestinska terrorister har utfört attacker mot dem tidigare. Och nu träffar vår statsminister en medlem i den familjen. Hur kommer det sig att hon bor så nära familjen Palme om hon jobbar i USA? Vet inte.

 

KGB, CIA och Palme

Den svenska statsman som KGB hade störst förhoppning till under 1970-talet var socialdemokraten Olof Palme. KGB utvecklade en plan för att rekrytera Palme som inflytelseagent genom att 1972 i Stockholm placera en svensktalande KGB-agent av lettiskt ursprung, Nikolaj Nejlands. KGB-Chrutjov rapporterade till Politbyrån att Palme visserligen inte var en till fyllo rekryterad agent men stod under sovjetiskt inflytande. Trots Palmes regelbundna möten med Nejlands finns inga bevis för att Nejlands hade något större inflytande på Palmes politik. Detta inflytande upphörde i alla händelser nr Nejlands 1980 lämnade Stockholm. Nejlands efterträdare lyckades inte vinna Palmes förtroende på 1980-talet och KGB förlorade sin direkta tillgång till Palme
(Källa: Oleg Gordievskij, Christopher Andrew, KGB inifrån, del 2, Bonniers 1991)

Olof Palmes kontakter med den amerikanska ambassaden hösten 1950 var inte tillfällighet. Redan sommaren 1949 hade han en väl etablerad kontakt med CIA-chefen på den amerikanska ambassaden i Stockholm. CIA-chefen hade bestämt sig för att värva Palme som agent. (Tom Farmer fd CIA, DN 12.1.2008)

Det kunde förklara statsministerns engagemang i studentrörelsen ISC ((International Student Conference). Ingmar Engman, tjänsteman på Försvarsministeriet skriver: Inom den militära underrättelsetjänsten kände man väl till Palmes samarbete med amerikanarna och ISA, framförallt genom Birger Elmér. Det ansåts positivt, det var ytterligare en hemlig kanal till amerikanarna. (DN, 12.1.2008)

 

Casey vill träffa mig igen

Anton sitter Olof Palmes kök och de äter pizza tillsammans.

Du Anton, Casey vill träffa mig igen, säger statsministern. Var kan vi träffas?

Det enda Anton kan komma på är hos hans mamma i Grisslehamn, ute i Stockholms norra skärgård.

Bra, då tar vi helikoptern dit!

Anton hade nog inte riktigt trott på att statsministern verkligen ville träffa CIA-chefen hemma hon hans mamma Astri i Grisslehamn. Men det bestäms om möte där. Helikopter beställs med start från Bromma flygfält. Bob Harrison tar emot i entréhallen på Bromma. Ett dån hörs utifrån plattan, ett jetflygplan närmar sig i mörkret utanför. Det är ett mörkt camouflagemålad C141 Starlifter som sakta rullar in mellan flygskolan och hangaren. Det är Caseys flygplan, specialbyggt och med allt ni kan tänka er ombord. Femtio meter i vingbredd och med fyra jetmotorer. Modin känner igen mannen som går bredvid Casey, det är president Ronald Reagan.

Tillsammans går de alla in i helikoptern som lyfter strax efter och sätter kurs mot Grisslehamn och Antons mors lilla stuga. Väl inne i stugan blir de serverade varma smörgåsar och kaffe.

President Reagan är säkert dubbelt så stor som statsministern och han bullrar mer, men han verkar inte bortkommen.

Vi vill prata om något allvarligt som vi nyligen har fått information om, säger Casey. Männen som attackerade oss på Bommersvik kan ha varit utsända av den fruktade terrorgruppen Abu Nidal. De är utbrytare från PLO. Och dessa araber, eller palestinier som de har visat sig vara, var utsända av Moskva.

Moskva? Är du säker?

Jag träffade nyligen Oleg Gordievskij, den avhoppade KGB-översten, säger Reagan. Han finns nu i USA under ny identitet. hans information är en guldgruva och som vi kan använda mot vår gemensamma fiende. Han jobbade på den ryska ambassaden i Londom som stationschef för KGB och hade tidigare Skandinavien som sitt arbetsfält. Han berättade för mig att Moskva använder sig av palestinier i utbyte mot pengar vapen och underrättelse. Nu försöker dessa palestinier mörda västerlänningar, amerikaner och israeler på order från KGB, och det under fredstid. Abu Nidal attackerade PLO-representanter för att försöka förhindra att en tvåstatslösning kommer till stånd. De vill ha krig, de vill förgöra oss i väst. Amerika och Israel och hela västvärlden om de kan. De låg bakom flera än tio dödliga terroraktioner förra året. Bland annan i ert grannland Danmark och nu är de här i Sverige. De har också försökt mörda Tysklands president Helmut Kohl och Österrikes Bruno Kreisky. De är som en mördarmaskin med falska pass och identiteter. Vi måste stoppa dem. 

Samtalet fortsätter till långt in på natten innan de återvänder till Bromma.

Kort före sin död fick Palme en hemligstämplad rapport av Säpo som gjorde att han hamnade direkt på kollisionskurs med Yassir Arafat och PLO. Rapporten gjorde gällande att fraktioner inom PLO byggt upp vilande terrorceller i Sverige. Detta gjorde Palme mycket upprörd, enligt källa på Rosenbad. Under ett hemligt möte krävde Palme att dessa PLO-soldater skulle bort från Sverige. Annars skulle de kastas ut. Veckorna innan mordet på Palme övervägde man inom regeringen att ge polisen klartecken att slå till mot dessa celler. Detta utåt sett okända bråk mellan den svenska regeringen och PLO har ansetts som ett tänkbart mordmotiv på Palmeutredningen. (Expressen, 22.11.1986)

Några dagar senare sammankallas man till ett möte. Närvarande är Ingvar Carlsson, Pierre Schori, Sten Andersson, statssekreterarna Bernt Carlsson och Ulf Dahlberg.

Jag har en rapport från Säpo med underrättelser som jag bedömer trovärdiga. De rör PLO-kontoret i Stockholm, säger statsministern. Vi måste ta itu med det nu oavsett vad ni tycker. Det handlar om Sveriges trovärdighet som rättsstat. PLO-kontoret sysslar med annat än fredsarbete, enligt rapporten. De understödjer vilande terrorceller i landet.

I rapporten finns listor på namn på personer som bor i Sverige och som på ett eller annat sätt har kopplingar till olika palestinska grupper. Här finns Abu Nidal, PFLF och PFL. Det är en ung kvinna vid namn Sala som leder organiserar cellerna i Sverige, enligt Säpos rapport fortsätter Bernt Carlsson. Jag har på uppdrag av statsministern varit i kontakt med PLO-kontoret i Tunis och pratat med Arafat på telefon. Jag sade åt honom att han måste stoppa det här som händer i Sverige. Annars måste vi börja ta i med hårdhandskarna och genomföra regelrätta utvisningar. Vi vet att dessa terrorceller finns i Uppsala, en i Ludvika och en Upplands Väsby men förmodligen på fler ställen.

Vi ger order om att gripa några av de misstänkta och vi ber Sala att diskret lämna landet.

PLO-kvinnan Sala har understött och intimt samarbetat med terrorceller och agenter som PLO placerat i Sverige i väntan på terroruppdrag i Europa. PLO-kontoret har gjort allt för att tysta ner den ytterst känsliga utvisningen. Regeringen har inte ens lämnat skriftligt besked på beslutet. Regeringen hade fått uppgifterna från Säpo som ursprungligen fått dem från Israels Mossad om att Sala har samröre med den fruktade palestinske terroristen Abu Nidal. (Expressen, 22.11.1986)

 

Penningtvätt och terrorism utreds i svenska storbanker

Nordea och Handelsbanken åker på stora böter på grund av allvarliga brister i sitt arbete mot penningtvätt. Kritiken från myndigheten är minst sagt sylvass. Nordeas system har i princip släppt igenom vad som helst, säger Finansinspektionens chefsjurist Per Håkansson. Problemet med penningtvätt är växande och allvarligt. I Sverige tvättas över 100 miljarder kronor varje år, enligt myndighetens beräkningar (SvD, 19.5.2015)

Bildresultat för refaat el-sayed
Refaat El-Sayed

Läkemedelsföretaget Fermenta och El Sayed

Rapport visas på TVn. Huvudnyheten är att affärsmannen och ägaren av läkemedelsföretaget Fermenta, Refaat El-Sayed, inte har någon doktorstitel i mikrobiologi som han tidigare har hävdat. Två månader innan blev han utsedd till Årets svensk. En stor del av Fermentas goodwill var borta. Det är forskaren Björn Gillberg som har avslöjat scoopet.

Refaat var på väg att lura skjortan av Sverige, för att inte tala om P-G Gyllenhammar och Volvo. De planerade ju ett samgående med Pharmacia och Fermenta som är värt miljarder. Hoppas de drar sig ur nu. Refaats far är arab från Sudan och hans mor är från Tjeckoslovakien. Fermenta kan vara ett led i en ekonomisk krigföring mot Sverige.

Det ödesdigra biobesöket

Statsministerparet går arm i arm. De ska på bio Grand för att se en film tillsammans med mellansonen och hans flickvän. Anton Modin följer statsministerparet eftersom han är statsministerns livvakt. Men han följer inte in på bion utan går istället på Kentucky Fried Chicken på andra sidan Sveavägen för att få sig lite mat.

När han suttit där i en timme ser han en äldre man gå fram och tillbaka utanför Grand. Modin följer honom med blicken. Det ser ut som om mannen är där för att spana av området. Modin betalar och lämnar matstället och blandar sig med dem som står utanför. Mannen är i femtioårs åldern, kanske något äldre, har halvlångt ansikte, en stor och lång men rak näsa som ger honom ett speciellt utseende. Ögonen är insjunkna, läpparna tunna och han ser vältränad ut, som en joggare. Mannen har på sig en mörkblå stickad mössa och en blå, halvlång jacka som går ned en bit på låren. Den ser ut som en Tensonjacka. På händerna bär han svarta handskar. Han ser ut som en officer från utlandet. Kanske från Sovjet, möjligen från Mellanöstern. Modin gissar att han tillhör KGB eller Mukhabarat. Han är inte mörk men har ett slaviskt utseende och kläderna känns inte svenska.

Statsministerparet kommer ut från bion. De stannar en stund och pratar med sonen och hans flickvän. Anton går förbi dem utan att de ser honom och viker sedan av in på Kammakargatan där han ställer sig vid järnstaketet utanför Adolf Fredriks kyrka. Han vill hålla sig i närheten men inte heller avslöja sig för sonen. När de avlägsnar sig, och precis när Anton ska gå fram till statsministerparet ser han mannen sakta komma gående från biografen. Han ställer sig med ryggen mot det upplysta skyltfönstret på hörnet och blir bara en mörk skugga.

Modin hoppar snabbt över räcket till kyrkogården och ställer sig så att han inte syns från Sveavägen. Han vill se vad mannen tänker göra. Kommer han att följa efter dem? När paret kommit ytterligare en bit på Sveavägen ser Modin att mannen bakom dem ser sig om åt båda hållen. Därefter börjar han långsamt gå i samma riktning som dem, in mot city. Modin tar fram sin revolver och följer utvecklingen från skuggorna på kyrkogården. När Modin befinner sig i höjd med kyrkan dyker det plötsligt upp två män framför honom. De samtalar med varandra men Modin kan inte höra vad de säger. Är detta ännu ett hot? Han försöker memorera deras signalement. De är klädda i mörka vinterjackor, den ene är lång och den andre kort, men det är allt han kan se i dunklet.

När han vänder sig om mot statsministerparet igen är mannen som följde efter dem borta. Efter en stund upptäcker han honom på andra sidan Sveavägen där han fortsätter i riktning mot Sergels torg. Modin känner sig stressad. Han letar med blicken efter mannen igen men skyms av en korvkiosk och Modin har ingen möjlighet att se vad han gör. Han bestämmer sig för att hoppa över järnstaketet och ta sig ut på Sveavägen igen för att vara nära statsministern. Men just som han ska kliva ut i ljuset från gatlyktorna och svinga över ena benet får han en hård smäll i sidan och faller baklänges. Han slår bakhuvudet i en gravsten och tappar vapnet. Han får blodsmak i minnen, men lyckas ta sig upp på knä. Precis då får han en spark i ansiktet. Sedan försvinner ljuset från Sveavägen och allt blir tyst.

Under tiden går statsministerparet över vägen och fortsätter på andra sidan mot Skandiahuset och korsningen Tunnelgatan – Sveavägen.

Mönstret stämmer alltför väl med det sätt terroristgrupper som Abu Nidal arbetar, säger professor Paul Wilkinson, en av Europas högst ansedda terrorexperter på Aftonbladet med anledning av mordet på Olof Palme. Wilkinson tror att en arabisk grupp som ogillar Palmes förhandlingslösning i Palestina vill straffa Sverige. Han menar alltså att Abu Nidal arbetar i små grupper om två och två. De ger sig ofta på sina offer när de åker bil eller går på gatan. (Aftonbladet, 2.3.1986)

När Modin vaknar till igen reser han sig på ostadiga ben och letar efter sitt vapen han tappat när han klev över staketet. Hittar det två meter ifrån sig. Han stoppar den i hölstret innanför jackan och börjar gå mot det blå fladdrande skenet. Något har hänt där borta. Allt flyter ihop, människor, polisbilar, blåljus. Han tränger sig närmare för att se bättre.

En blodig äldre man som är alldeles vit i ansiktet lyfts upp på en bår av två ambulanssjukvårdare. Han ser Lisbeth Palme vända sig om och skaka på huvudet innan hon följer efter båren till den väntande ambulansen. Insikten om vad som måste ha hänt är ett hårt slag i magen, och han tappar andan. Han har misslyckats. hela hans avdelning har misslyckats på grund av honom. Hela Säpo.

Radiotrafiken från Sovjet till Sverige var av gigantiska mått inför Palmemordet och fram till begravningen. Därefter gick den ned i omfattning (Walter Kegö, fd Säpos terroristrotel, Inblick, 22.3.2018)

Sovjet visste om att Palme skulle mördas. En KGB-officer och en diplomat vid den sovjetiska ambassaden i Stockholm har buggats av Säpo under drygt två års tid. Inom Säpo ledde analyserna av buggningen till slutsatsen att Sovjet i förväg visste om att Olof Palme skulle mördas. Dåvarande justitieminister Anna-Greta Leijon informerades av Ebbe Carlssons tjänstemän vid Säpo om slutsatserna i mars förra året. (Expressen, 24.8.1989)

Dagen därpå vaknar Modin sent av att Robban ringer. Palme är skjuten.

Snacka inte med nån jävel om det här, Anton. Kom ihåg det. Vi avlyssnade källa Erik i natt. Han visste om att statsministern skulle mördas. Jag har översättningen här. Vill du se den? Kom till Atlasmuren så får du läsa själv.

Källa Erik visste helt klart om det. Han pratade med sin fru om det i upphetsningen efter radioutsändningen i natt. Dessutom har vi uppgifter från amerikansk signalspaning om att KGBs signaltrafik femdubblades igår, redan före mordet. De måste ha känt till att något skulle hända.

Har ni hand om mordutredningen?

Nej, det är Hans Holmér som ska leda den. Order från regeringen. Det suger.

nass
P-G Näss

 

Epilog

Det tog inte lång tid innan Säpo började anklagas för undfallenhet och misstag i samband med Palmemordet. Den som stod i skottgluggen för kritiken var den operative chefen på Säpo, P-G Näss. Så här skrev Dagens Nyheter:

Palme var obevakad trots flera terrorhot

Drygt en månad före mordet på Olof Palme varnade Säpo för allvarliga attentat från palestinska terrorister som uppgavs vara på väg mot Skandinavien. Ändå hade Palme ingen som helst skyddsbevakning när han mördades. Dagen efter mordet på statsministern sa Säpochefen Sven-Åke Hjälmroth på en presskonferens: Det fanns ingen aktuell konkret hotbild mot Palme.

Den 9 januari 1986 skickade säkerhetstjänsterna i Västtyskland och Israel oberoende av varandra ut underrättelserapporter som beskrev aktuella rörelser bland palestinska grupper i kretsen kring den fruktade terroristledaren Abu Nidal. Enligt uppgifterna som också kom till den svenska polisen skulle personer från dessa grupper vara på väg mot Skandinavien. Två dagar senare, den 11 januari, bekräftades uppgifterna i en rapport till berörda länder från MI5, den brittiska säkerhetstjänsten. Till DN säger Hjälmroth angående bevakningen av Palme att: Det fanns ingen information som kommit till vår kännedom som gjorde att vi hade anledning att ta upp frågan med Palme om ständig bevakning. Vi har inte heller efteråt i det här arbetet kunnat konstatera att det funnits några konkreta hot. (DN, 4.3.1987)

Den kände amerikanske undersökande journalisten Richard Reeves, skrev en lång artikel i New York Times söndagsbilaga på årsdagen av Palmemordet. Han hade efter månadslång undersökning kommit fram till att Sveriges export av vapen till bara den ena sidan i kriget mellan Iran och Irak kan ha gett Irakmotiv att mörda Palme. Han skrev också att svenska UD blockerat mordutredningen på grund av att det motivet ansågs kunna skada det socialdemokratiska partiet och Sveriges roll som fredsmäklare i världen. 

Reeves citerade ett antal icke namngivna svenska statsråd och konstaterade att starka bevis tydde på att åklagare och polis kan ha blivit hindrade och vilseledda av sin egen regering, och då särskilt Utrikesdepartementet. där jobbade vid tillfället Pierre Schori och diplomaten Sverker Åström. Sanningen om mordet, menade Reeves, skulle ha förstört förtroendet för regeringen och det socialdemokratiska partiet.

Sveriges nye statsminister Ingvar Carlsson svarade på anklagelserna i New York Times om att regeringen och UD försökte mörklägga mordmotivet med: Sådant händer inte i Sverige.

De icke namngivna statsråden kan ha varit Anna-Greta Leijon och Anita Gradin. Länspolismästare Hans Holmér utsåg sig själv med Ingvar Carlssons välsignelse till ledare för den omfattande utredningen. Som åklagare i målet utsågs chefsåklagare K G Svensson, som var specialist på spion- och terrormål. Bland annat hade han varit åklagare i Norbert Kröcher-affären efter kidnappningsförsöket mot Anna-Greta Leijon.

Bildresultat för bagdad bob
Bagdad Bob

Under sin sista dag i livet träffade Olof Palme strax före lunch en representant för den irakiska regeringen, Muhammed Said as-Sahaf alias Bagdad Bob. Mötet som handlade om Bofors vapenexport till Iran, pågick i fyrtiofem minuter. Det är hemligstämplat av regeringen och avslöjades först i juni 1988 av Expressen i samband med att Ebbe Carlsson-affären exploderade.

För den som inte minns vad som hände kan jag kort nämna att Ebbe Carlsson hade startat en hemlig utredning om mordet vid sidan av den ordinarie polisutredningen tillsammans med några Säpoutredare. Detta i nära samförstånd med regeringen Ingvar Carlsson. Bland annat hade han fått justitieminister Anna-Greta Leijons och rikspolischefens välsignelse.
Ebbe Carlsson-utredningen som till stor del byggde på uppgifter från Säpo gick ut på att Sovjetunionen hade lejt professionella mördare från Mellanöstern för att döda Olof Palme. Motivet skulle vara Bofors vapenhandel och Palmes medling i kriget mellan Irak och Iran.

I smuggelrättegången som följde blev flera poliser och polischefer åtalade för att ha smugglat in illegal avlyssningsutrustning i syfte att bugga nyckelpersoner i mordutredningen. Bland annat skulle Säpochefen P-G Näss buggas. Regeringen misstänkte Näss och andra inom Säpo för att mörklägga vad de kände till för hot mot regeringen innan mordet.

Bildresultat för tommy lindström
Tommy Lindström

Chefen för Rikskriminalpolisen, Tommy Lindström, som satt med i mordutredningen det första året har sagt följande: Ja, det fanns ett rysspår i utredningen som återkommande rapporterades som en punkt på de möten som hölls i början. Jag minns inte detaljerna mer än att det försvann sedan utan att det förklarades närmare. De kan ha bedömts som ointressant eller om det begravdes hos Säpo, vet jag inte.

kego
Walter Kegö och Jan-Henrik Barrling

År 2016 gick två före detta medarbetare i Säpos terroristrotel, Walter Kegö och Jan-Henrik Barrling, som samarbetat med Ebbe Carlsson ut i media och berättade om bakgrunden till rysspåret och Källa Erik och vad de visste om det. Såhär skrev Expressen 14 juli 2016:

Mördaren var en av ligamedlemmarna i ett kriminellt nätverk som under flera år var en av de stora aktörerna på 1980-talets svenska narkotikahandel. Uppgifterna kopplar delvis samman mannen med den terrorklassade motståndsgruppen PKK, men ligan ska ha haft vidare kopplingar till Sovjet och den östtyska säkerhetstjänsten. Pengarna som narkotikan inbringade ska ha gått till konflikter i Mellanöstern. Enligt uppgifterna skickades vapen till det Sovjetstödda Syrien, som i sin tur stödde Irak militärt under kriget mellan Iran och Irak. Mördarens nationalitet är oklar men han kan vara utbildad i Sovjetunionen och ha kommit till Sverige på falsk pass 1985. I materialet finns också uppgifter om den så kallade diplomatbuggningen av Källa Erik där Sovjetunionen påstås ha känt till mordet i förväg. Detta genom Säpos buggning av en sovjetisk diplomat som också ska ha varit chef för en grupp vilande agenter, s kallade illegalister.

 

Och vad betyder allt det här då?

Socialdemokraten Margot Wallström har förhindrat en utredning

Vi har här ett spår eller tes, eller snarare ett mönster som skulle kunna förklara Palmemordet och alla märkliga turer kring det. I stort sett hela det socialdemokratiska partiet har pekat ut Christer Pettersson som mördare utan att egentligen ha någon rejäl kunskap om mordet, i ett så kallat kollektivt partiutlåtande.

Bildresultat för margot wallström
Margot Wallström

Socialdemokraten Margot Wallström har förhindrat en utredning av Kegö och Barrlings rysspår. 

Såhär skrev Expressen 21.2.2016.

Redan 1990 vädjade Jan-Henrik Barrling om att få vittna om delar av det hemliga materialet, men den dåvarande biträdande civilministern Margot Wallström undertecknade ett avslag och hänvisade till sekretessen. 

2014 vädjade Kegö och Barrling till regeringen igen sedan de kontaktats av Palmegruppen. regeringen avslog och hänvisade till att det är Palmegruppen som måste ställa en sådan fråga. Förundersökningsledare Kerstin Skarp har dock ännu inte skickat in någon begäran till regeringen.

Det har gått snart fem år sedan begäran om att utreda rysspåret och Källa Erik gjordes. Ännu har ingen begäran lämnats in av Palmegruppen. Frågan är om det någonsin kommer att göras?

 

 

Annonser


Kategorier:Böcker, Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:

3 svar

  1. Helt sannlös – varför polisspår inte utreds, där bland annat själv Lindström med andra är inblandade… med Mossad och Israel, CIA som ledande händer…

    Gilla

  2. Vad jag vet har Anders haft tillgång till hemliga dokument och skrivit boken på grundval därav

    Gilla

  3. allt var mera banalt än ni kan tro… det fanns korrupta poliser som ogillade Palme och matades av globala oligarki som ville slippa skatter och begränsningar i överinkomster att roffa till sig… (bland dessa Wallenberg – som även mördade och rånade Kreuger samman med Stenbeck och Frimurarna/Rosenkransarna = sekter, judiska klaner som Rausing m fl) – Holmer var gift med polis och hennes f.d man som också var polis var i samma sekt samt de hade tjällare underhuggare kriminella som sålde knark obehindrad då korrupta polisen hade sidoinkomst av det (detta är internationellt polis sysselsättning som infiltrerad av Mossad och CIA- de bedriver det största knarkhandel) – det att karriärist polis med estnisk-jude bakgrund(också knark försäljare och nu moderat ”politiker” för svenska fölket…:)) ) som var där vid platsen där Palme mördades med walki-talkie….! samt utförde mordet en av illegala underhuggare och knarksäljare samt tjällare åt korrupta poliser -(en vän till Holmers frus f.d man med namnet – Dan Ström- det är hans bild som var på teckningen också – men han gått fri då han kunde avslöja hela kriminella länken av mördare som själv Holmer, Ebbe Carlsson, därmed var och T. Lindström deras springdocka)- men huvud beställarna var sekter och kapital (delvis som ovan)- sedan dess Holmer med Ebbe var belönade med dödligt sjukdom – då i dessa kretsar man rensar de som visste mera om styrande kontakter – de tagits bort förre de möjligt började eller kunde prata mer. Allt för idag… :)))

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: