Internationell säkerhetsexpert: ”Sverige är på väg mot inbördeskrig”

Av   

 

Den internationella säkerhetsrådgivaren Olle Fjordgren ser Sverige som ett spårvägståg på en stenmur.

”Vi har i princip gett upp och brottslingar har tagit makten. Just nu har vi ingenting att motsätta oss, och jag kan inte se att vi kunde vända utvecklingen, säger han till nyhetsbloggen Ingrid & Maria.

Redan 2013 var Sverige i ett lågintensivt inbördeskrig som brottslingarna vann, enligt Fjordgren. Nu, fem år senare, har de vunnit på många områden som han tror är med rätta kallad no-go zoner.

Politisk ovillighet att erkänna hur dåliga saker är, i kombination med oförmåga och okunnighet, har lett till att Sverige ligger mycket nära att bli en misslyckad stat.

Samhället spelar på gamla, föråldrade regler. Polisen patrullerar på traditionellt sätt, medan motsatta sidan, brottslingarna, spelar helt olika regler.

Enligt honom är receptet mot detta nolltolerans enligt New York-modellen. Domstolen måste bura in dessa farliga människor och få dem från gatorna, det är det enda sättet att komma till rätta med problemen.

Den ”medlidande” modellen, med kaffe och bullar, tycker han inte mycket om. Det är upp till invånarna själva i uteslutningsområdena att stiga upp, sluta använda droger och lämna ett liv i brott. Alla är ansvariga för sig själva.

Om detta fortsätter ser Olle Fjordgren bara en möjlig utveckling i förlängningen – inbördeskriget. Det kan börja i uteslutningsområdena, eller när svenskarna äntligen fått tillräckligt och bestämmer att det inte finns någon annan väg än att ta till vapen.

Han betonar att det inte är för sent, även om klockan har nått fem minuter i midnatt. Men då måste politikerna ta mod och sluta sätta sina egna intressen först.

Det har kommit till det här på grund av en olycklig kombination av röstfiske, som gynnar migranter och rasistiska anklagelser så snart som någon utmanar problemen.

Politikerna måste vara beredda att agera beslutsamt om vi ska ha den minsta chans att bryta utvecklingen, avslutar han.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, , ,

1 svar

  1. Reblogga detta på Micaels Lidéns Blog och kommenterade:
    Mycket bra skrivet.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: