Lördagsintervju 36 – Stefan Torssell om Socialdemokraternas strategier för migrationen till Sverige

Stefan Torssell har grävt fram olika dokument som har påverkat migrationen till Sverige. Först tar vi upp överenskommelsen från 90-talet mellan Socialdemokraterna och de muslimska organisationerna. I överenskommelsen ingår att muslimer ska in på 15 kommunfullmäktigelistor och ett antal landstings- och riksdagslistor.

Socialdemokraterna skulle få 2000 muslimska medlemmar och ge 300 muslimer politisk grundutbildning. I utbyte fick socialdemokratiska partiet muslimska väljare. Den socialdemokratiska kristna Broderskapsrörelsen var med i denna överenskommelse men bytte namn till ”Tro och Solidaritet” för att öppna upp mot islam vilket var en annan del av överenskommelsen.

Med i förhandlingen fanns även en representant för Muslimska Brödraskapet. Rapport 4/99 från Broderskapsrörelsen (finns på swebbtv.se/blogg) beskriver progressen. Stefan Torssell berör också en rapport från den svenska ITPS som var ett statligt institut för tillväxtpolitiska studier.

muslimsk-invandring

Rapporten kom 2004 och belyste ett eventuellt behov av arbetskraftsinvandring som enligt rapporten kunde behöva vara uppemot 400.000 om året som mest. Man studerade olika alternativa länder att hämta migranter ifrån där befolkningsökningen västra Asien och Nordafrika särskilt uppmärksammades. Emellertid var man i rapporten frågande till om det skulle gå att locka den arbetskraft som behövdes.

Rapporten från ITPS om förslag på länder för migration till Sverige finns på swebbtv.se/blogg. Rapporten kopplar väl till det uttalande av Migrationsverkets tidigare generaldirektör Anders Danielsson som har lyfts fram tidigare i Swebbtv av Gunnar Sandelin: ”Det handlar inte om vilka migranter vi vill ha utan om vilka vi kan få.” Även moderaterna var inne på samma linje och motionerade år 2002 om helt fri invandring där bl.a. Anna Kinberg – Batra motionerade för helt fri invandring med motivet: ”Om vi menar allvar med vårt tal om alla individers lika värde och rätt att förverkliga sina drömmar måste världens gränser öppnas.

Om vi menar allvar med talet om människans rätt till frihet måste detta innebära fri rörlighet även för människor. ” (Motion 2001/02:Sf333) Stefan Torssell tar slutligen upp den rapport som FNs avdelning Population Diviosion har släppt som handlar om Replacement Migration (nej det är inte Hitlertyskland eller Sovjet) har tagit fram och som beskriver behovet av immigranter till Europa. Vi hittar inte rapporten utan endast pressrelease som också finns på vår blogg. Efter samtalet med Stefan Torssell kommer ett utdrag från demonstrationen på Mynttorget 9 december följt av en kort genomgång av av Global Compact samt utdrag ur Migrationsminister Helene Frizons tall i Marrakech 10 december.

Vid genomgången av avtalet konstaterar vi att det 2 gånger nämns att avtalet är icke-juridiskt bindande och 38 gånger har formuleringen att ”Vi förbinder oss….” Vi frågar oss hur detta kan tolkas som ett icke bindande avtal. FNs migrationsramverk – Global Compact översatt till svenska finns på vår blogg https://swebbtv.se/blogg eller direkt till Swebbtvs översättning av Global Compact ————–

Stöd Swebbtv på olika sätt: – Skicka dina tips eller förslag på ”inskickade klipp” till info@swebbtv.se – Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

-Se alla våra program på vår hemsida http://www.swebbtv.se och berätta för andra – Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558. Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

Stort tack för ditt stöd!!!Kategorier:Svensk politik, Uncategorized, Video

Etiketter:, , ,

2 svar

Trackbackar

  1. Lördagsintervju 36 – Stefan Torssell om Socialdemokraternas strategier för migrationen till Sverige – Micaels Lidéns Blog
%d bloggare gillar detta: