Sverigedemokraternas svar på frågan om Global Compact-avtalet

Det som bekymrar alla ”vakna” är FNs flyktingavtal
som det inte talas om i de svenska medierna alls. Vilken ståndpunkt

har SD och vad tänker ni göra?

Mvh
Yrsa Häggström

Hej!

Tack för ditt mejl, och en stor ursäkt för att du fått vänta så länge på svar!

Vi är starkt kritiska till att regeringen fortsatt står bakom FN:s kritiserade migrationsramverk och avser delta vid den högnivåkonferens i Marocko då det kommer antas. Det finns många anledningar till detta.

I debatten framhålls ofta att ramverket inte är juridiskt bindande, vilket formellt sett stämmer. Hela syftet med ramverket är dock att ”förbättra styrningen kring migration”, och för att åstadkomma detta har man i dokumentet formulerat 23 olika mål som de deltagande staterna åtar sig att uppfylla.

Sett till formen kan konstateras att dessa mål är väldigt otydliga och lämnar ett stort utrymme för tolkning. Det finns här en betydande risk att den migrationspolitiska utvecklingen kommer fortsätta som den gjort hittills – med Sverige och ett fåtal andra länder som stora mottagarländer medan andra länder tacksamt skjuter frågan ifrån sig, inte bara vad gäller regler för att ta emot migranter utan till och med när det gäller att ta ansvar för sina egna medborgare.

Därutöver innehåller ramverket många förslag på åtgärder som är direkt skadliga. Exempel på detta innefattar mer stöd till mångkultur, större vikt vid muntliga uppgifter om exempelvis minderårigas ålder utan faktiska bevis och en uppmaning att styra medel till medier beroende på vad de rapporterar såväl som att direktiv gällande migrationsfrågor ska belysas. Vår åsikt är att detta går helt på tvärs mot vad Sverige behöver. Att stå bakom avtalet försvårar således avsevärt införandet av en ansvarsfull migrationspolitik.

Med tanke på hur viktig invandringsfrågan har varit de senaste åren är vi slutligen mycket kritiska till hur bristfällig förankringen i riksdagen varit, att inga konsekvensanalyser gjorts och att en avsatt minoritetsregering finner det lämpligt att stödja denna överenskommelse. Vi verkar också för att få regeringen att åtminstone på dessa grunder avvakta med fortsatt stöd.

Med allt detta sagt kan vi konstatera att då de som vill driva igenom ramverket så tydligt poängterar att det inte är juridiskt bindande är det också exakt så vi avser behandla det. I kommande debatter och överläggningar gällande migrationspolitiska beslut kommer vi inte godta att Migrationramverket används som argument, utan strikt se till förslagens innehåll och effekter för Sverige.

Vi kommer därför göra allt som står i vår makt för att se till att avtalet inte ligger till grund för Sveriges framtida migrationspolitik.

Mer information finns via länkarna nedan:

https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/lofven-skriver-under-fns-kritiserade-migrationsavtal-/?fbclid=IwAR0XfFfyChFBCMHYBTHbMXy7pxuIlVStg6q1rqly_uocgFbYkKajEGnq69I

https://samtiden.nu/2018/11/sd-sager-klart-nej-till-fns-migrationsavtal-lofven-sager-ja/

https://nyheteridag.se/bieler-sd-om-fns-migrationspakt-odesdigra-konsekvenser/

https://www.facebook.com/sverigedemokraterna/videos/vb.676246449160270/684961141906004/?type=2&theater

Även vårt ungdomsförbund har skrivit en artikel:

https://www.altinget.se/artikel/14467-

 

Annonser


Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:,

2 svar

  1. Reblogga detta på Micaels Lidéns Blog och kommenterade:
    Rebloggar detta på micaelsblogspot.

    Gilla

Trackbackar

  1. Sverigedemokraternas svar på frågan om Global Compact-avtalet – Micaels Lidéns Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: