FN, EU och Soros ger migranter med förbetalda betalkort för att finansiera sin resa till och genom Europa

Av   

Hur olagliga migranter hanterar ekonomiskt under sina långa resor till och genom Europa har avslöjats av den slovenska webbplatsen Nova24.

Enligt webbplatsen, UNHCR och EU, i samarbete med MasterCard och Soros, ger generösa utbetalade betalkort till migranterna.

Korten är utrustade med både EU- och UNHCR-logotyper. Inga identitetshandlingar krävs för att erhålla eller använda korten – i stället för kortinnehavarens namn, ”UNHCR” och ett nummer skrivs ut på kortet.

Enligt Nova24 kommer informationen från en källa inom kroatiska polisen som säger att migranterna är välutrustade med nyinköpta, högkvalitativa stövlar, vandringskläder, smartphones och jämnvapen.

Under uppehållet i de östeuropeiska länderna drar de ut pengar från bankomater för att försäkra sig om leveranser.

MasterCard meddelade 2016 att de utfärdade förbetalda betalkort för att ”ge flyktingar rörlighet, flexibilitet och värdighet”.

I ett pressmeddelande förra året meddelade MasterCard också ett samarbete med George Soros med målet att ”katalysera och påskynda ekonomisk och social utveckling för utsatta grupper i världen, särskilt flyktingar och invandrare”.

Pressmeddelandet uppgav vidare att George Soros hade öronmärkt upp till 500 miljoner dollar för privata investeringar som kommer att öka kapaciteten för att möta de utmaningar som invandrare, inklusive flyktingar och deras värdsamhällen över hela världen står inför.

Annonser


Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: