Vad är populism?

https://anthropocene.live/2018/10/24/vad-ar-populism/

När och om historien över vår tids medicin skrivs, kommer en av slutsatserna att vara, att den möjlighet för vanliga människor att masskommunicera med varandra som öppnats av Internet, varit ytterst viktig. Vi upplever idag hur en folklig revolt mot etablissemanget i västvärlden är på väg att helt förändra samhällsdebatten och politiken. Allt detta har möjliggjorts av att människor som aldrig tidigare släppts fram i etablissemangets medier fått voice via nätet. Etablissemangets monopolmediers (MSM) upprördhet över sitt förlorade tolkningsföreträdesmonopol på nyheter och information, går inte att ta miste på. Huvudargumenten i de fåfänga försöken att stävja den folkliga resningen är att avfärda företeelsen genom att överlägset stämpla den som populism och falska nyheter – fake news.

För oss som sysslar med frågor om hälsan och kosten är den här utvecklingen speciellt intressant. Vi vet ju idag att de monopolistiska medierna som kontrolleras av ett halvdussin globala storföretag, under det senaste halvseklet pumpat oss fulla med just falsk information. Man har påstått att fetma och annan metabol sjuklighet berott på fet kost, när sanningen är att det är socker, vitt mjöl, andra lättförbrända kolhydrater och raffinerade fröoljor som gör oss sjuka. Man har påstått att det är kolesterol som orsakar ateroskleros och lyckats få hundratals miljoner människor att börja knapra kolesterolsänkande statiner, när sanningen är den att människor med högt kolesterol i allmänhet är de friskaste och de som lever längst.

Kretsarna bakom MSM är samma angloamerikanska oligarki som är de största intressenterna i läkemedelsindustrin som säljer statinerna, historiens mest lukrativa pillerprodukt. Så påståenden att de fria meningsyttringarna som allmänheten ägnar sig åt på nätet, är de som är huvudansvariga för falska nyheter är just det – Fake News!

Populism kommer från latinets populus=folk. Wikipedia skriver att det är en politisk rörelse som vädjar till folket och sunt förnuft samt angriper eliten. I romarriket var populares politiker med stöd från folket medan optimater var politiker med stöd från eliten. Så skällsordet populist beskriver exakt vad det handlar om. Att det används i en negativ bemärkelse av etablissemangets optimater visar bara att man ogillar folkviljan och vill tysta den.

Det är med andra ord inte förvånande att den folkliga revolten på nätet mot samhällets elit lett till det eskalerade misstroendet mot myndighetsutövningen inom bland annat sjukvård, läkemedel och kosthållning.

Lars Bern

Annonser


Kategorier:Svensk politik

Etiketter:

4 svar

 1. Saudi-Israeli “axis of evil” being taken down by international alliance
  https://benjaminfulford.net/

  Gilla

 2. ”President Trump: ”I’m A Nationalist,” Not A Globalist .
  http://www.informationliberation.com/?id=59241

  Trump förklarar krig mot sionism-nazism

  Gilla

 3. Trump har egen säkerhets styrka – om han skulle använda statlig styrka som Mossad-sionist infiltrerad – han redan skulle vara mördad (-obs! om Palme hade eget säkerhet styrka han skulle vara i livet!).
  FBI Admits It Used Multiple Spies To Infiltrate Trump Campaign
  http://12160.info/page/fbi-admits-it-used-multiple-spies-to-infiltrate-trump-campaign

  För info – dessa bombladdningar (som sändes till Obama, Soros etc) som pratas om i varje media hade ingen batteri så de kunde inte bli sprängda – någon fixade falsk action…
  ” Explosive devices have been found either at the home or addressed to individuals such as Bill and Hillary Clinton ”, former President Barack Obama, Democrat Debbie Wasserman Schultz, George Soros, and Maxine Waters , as well as CNN headquarters in New York City.
  :)) :)) – ”no battery that would be needed to fire the detonators”.

  https://www.thegatewaypundit.com/2018/10/ny-gov-andrew-cuomo-falsely-claimed-he-received-a-device/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: