Kriminalpolis misstänkliggjord medan bankchef fick ut 19 miljoner

2018-09-22


Danske Banks vd Thomas Borgen

Min upplevelse är inte Veckans värsta i ett större samhälleligt perspektiv – men jag kommer till det. Jag tänkte härförleden sätta in några kronor på banken. Det var minsann inte så lätt för det tycks som om banken inte vill ha mina pengar. De ställde frågor om åtkomst, när, var och hur hade jag fått tag i dessa pengar.

   Det krävdes kvitton och verifikat och sällan har jag väl känt mig mer misstänkt eller mer utsatt. Det handlade visserligen om det ”gigantiska beloppet” på cirka tio tusen kronor – men ändå.

   I tidningen kan jag läsa om att Danske Bank tvättat hundratals miljarder kronor åt olika gangstrar och brottssyndikat. Detta har förmodligen varit så lönsamt att några frågor inte ställts för man ska ju inte såga av den gren man sitter på. Jag undrar om Danske Bank hade varit mindre svårflörtade för mina fattiga kronor.

Nu har bankens VD tvingats avgå men han går inte lottlös. Han får 19 miljoner i avgångsvederlag – 19 miljoner tvättade kronor!

   Jag undrar om har får samma problem att få in dessa tvättade pengar på något konto som jag hade med mina tio tusen ärligt åtkomna kronor. Ibland är det störigt med dessa fallskärmar till olika brottslingar.

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: